Vil samarbejde om Ovartaci

Aarhus Kommune vil samarbejde med regionen om museum

01:52

1 af 2

Museum Ovartaci møder nu god vilje fra politikere i både Region Midtjylland og Aarhus Kommune, men der er dog ingen konkrete forslag på bordet. Museet er lukningstruet som følge af regionens spareplan for de kommende år, hvor der skal findes knap 700 millioner kroner.

Thomas Medom (SF), der er rådmand for sociale forhold og beskæftigelse i Aarhus Kommune, er åben for et samarbejde med Region Midtjylland om museet.

- Det er klart, at der lige nu er en kamp mellem regionen og kommunen om hvem, der skal betale, og der håber jeg, at man kan finde en løsning i fællesskab. Regionen siger jo bare nej, men det, jeg siger, er, at vi gerne vil være med til en løsning, men det er også en opgave, som regionen må være med til at løse, og som de mange gode frivillige kræfter, der er på museet, også må være med til at løse, siger Thomas Medom.

Se: Museum Ovartaci i krise

Mandag aften sagde Bent Hansen (S), der er formand for Region Midtjylland, at regionen er med på at finde en fælles løsning for museet i samarbejde med Aarhus Kommune.

- De mennesker, der er indlagt på psykiatrisk hospital, og som en del af behandlingen har deres gang på Ovartaci og deres daglige arbejde og beskæftigelse, er regions ansvar. Men de borgere, der bor ude i byen og bruger det som beskæftigelsestilbud, som skånejob eller lignende, det er kommunens ansvar. Derfor er det et fælles ansvar, og det håber jeg, vi kan finde én løsning på, sagde Bent Hansen mandag aften til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Kæmper for bevarelse af Ovartaci

Men et samarbejde mellem region og kommune synes ikke at ligge lige for.

- Jeg synes først og fremmest, at det er en politisk forhandling, hvor vi skal ind og finde nogle nye midler ved budgetforhandlingerne, siger Thomas Medom.

Museet ved Risskov Psykiatriske Hospital i Aarhus har 30 medarbejdere med løntilskud tilknyttet, og de fleste af dem har psykiatriske diagnoser.

Du kan se mere om Ovartaci i tv-indslaget øverst på siden.