Vil råbe politikerne op

Demonstration mod skolelukninger

01:57

1 af 2

Mandag eftermiddag er mange børn, forældre og lærere mødt op til demonstration i Randers for at råbe byrådet op og vise deres utilfredshed med de planlagte skolelukninger.

Her har de udover bannere og skilte medtaget fløjter, megafoner, båthorn og alt muligt andet, som kan være med til at hæve lydniveauet, så politikerne ikke kan undgå at høre dem.

Demonstrationen er arrangeret i dag, mandag, da høringsfristen for de omstridte skolelukninger i byen slutter ved midnat, og da der er byrådsmøde klokken 16.00.

Camilla Trampedach Schultz, der er formand for skolebestyrelsen på den lukningstruede Gjerlev-Enslev Skole, er blandt demonstranterne, og hun er sikker på, at de kan få noget ud af demonstrationen i dag.

Se: Forældre afleverer underskrifter

- Ja, det er jeg ret sikker på, at vi kan. Men det her skal også ses i en sammenhæng. Det skal ses i den sammenhæng, at i dag har vi haft frist for indlevering af høringssvar, så det her er en slags celebration, fordi nu skal de til at i arbejdstøjet i byrådet, for det har de ikke været indtil nu, siger Camilla Trampedach Schultz.

Hun fortsætter:

- Der sidder et byråd, som ikke har kunnet gøre noget før nu. Vi har fået lidt revner i fundamentet, da der er nogle, som har trukket sig fra forslaget om skolestrukturen, og så håber vi på, at de nu får nogle gode høringssvar, og så tager de en beslutning ud fra det.

Tidligere på dagen afleverede de utilfredse forældre mere end 3.000 underskrifter på rådhuset for at vise utilfredsheden om skulelukningerne til byrådet.

Du kan se og høre mere fra den larmende demonstration og interviewet med Camilla Trampedach Schultz i videoen øverst på siden.