Vil også af med Løkke

Trækker støtten til Lars Løkke

Lørdag røg støtten til Lars Løkke Rasmussen i Silkeborg og Randers, og nu er turen så kommet til Skanderborg.

Søndag klokken 12.00 fortalte Venstres vælgerforening i Skanderborg, at man også her trækker støtten til Lars Løkke Rasmussen, der er formand for partiet.

Samlet har 152 medlemmer deltaget i undersøgelsen, og af dem mener to tredjedele, at Lars Løkke ikke længere skal være formand for Venstre. Og det er et skred i værdierne, der er årsagen til, at Skanderborg nu også melder sig i koret af Venstre-folk, der vil have en ny formand.

Se: Først Silkeborg, så Randers

- Der er ikke overensstemmelse mellem gode Venstre-værdier og det signal, der bliver sendt fra toppen af vores parti, siger Maria Noe Høi, der er Venstres kommuneforeningsformand i Skanderborg, til Ritzau.

- Personligt rager det mig en papand, om der så bliver brugt en million på tøj. Det er ikke det. Men det er den her ødselhed, manglen på forståelse for baglandet og ikke være i overensstemmelse med værdierne i Venstre, der falder os for brystet, siger hun.

Det er værdier som frihed under ansvar, ordentlighed, åbenhed, ærlighed, at enhver svarer sit, og at man yder efter evne, som kommuneforeningens formand efterlyser.

- Det er måske lidt gamle dyder. Men alt andet lige så tror jeg, det er derfor - ud over vores politik - at mange melder sig ind i Venstre, siger Maria Noe Høi.

Formanden fra Skanderborg er glad for, at hun kan tage til hovedbestyrelsesmødet i Venstre på tirsdag med et klart mandat. Men hvem der skal afløse Lars Løkke, har hun ikke en plan for.

- Det her en demokratisk proces, så lad dem, der ønsker at tage over, melde sig, siger Maria Noe Høi.

Se: V-bagland bør tænke sig om

Hun er dog ikke afvisende overfor, at det kan være Venstres næstformand Kristian Jensen, der overtager formandsposten.

- Kristian Jensen er bestemt en, vi kan bakke op om. Han er en ordentlig person og et arbejdsomt menneske. Men vi skal ikke lægge større pres på Kristian end nødvendigt. Han skal også selv ønske det, siger Maria Noe Høi.

- Men når det er sagt, er han flere gange blevet valgt på vores landsmøde som næstformand - så han er den naturlige til at overtage.

Tidligere søndag meldte Venstre i Ikast ud, at man heller ikke her bakker op om Løkke som formand.