Vil lokke borgere til Odder

Kommune sætter grundpriser ned med 10 procent

Odder kommune jagter tilflyttere, og nu har byrådet besluttet at sætte prisen på kommunens parcelhusgrunde ned med 10 procent.

Uffe Jensen (V), der er borgmester i Odder Kommune, forventer, at det vil være medvirkende til, at Kommunen sælger flere parcelhusgrunde end i 2014, hvor det blev til 14.

- For bare en måned siden har vi vedtaget en markedsføringsstrategi med det formål at skaffe flere borgere til kommunen. En nedsættelse af priserne flugter fint med denne strategi, på samme måde som vi har vedtaget at forbedre kvaliteten i vore daginstitutioner og at inddrage ganske almindelige borgere som ambassadører, og jeg er overbevist om, at vi med disse tiltag kan få sat yderligere gang i tilflytningen både i Odder By op i oplandet, siger Uffe Jensen i en pressemeddelelse.

Og det er især de unge huskøbere, som kommunen sigter efter med dette tiltag.

- Prisen på en grund er ikke altafgørende, når eventuelle tilflyttere skal beslutte sig, men jeg tror det kan være en medvirkende faktor for unge huskøbere, at de nu kan få endnu mere for pengene ved at købe en grund her i Odder Kommune. Vores grunde er nu mellem 20 og 30 procent billigere end for bare et par år siden, siger Uffe Jensen.

Odder Kommune forsøgte sig med nogenlunde samme prisnedsættelse af grundpriserne tilbage i 2013. Det år blev der solgt 17 grunde.

Prisnedsættelsen finder sted med øjeblikkelig virkning, og fire grundejere, der har købt grunde til overtagelse pr. 1. januar eller 1. februar, får besked om, at de får 10 procent af købesummen tilbage.

Beslutningen om prisnedsættelsen skete med stemmer fra Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti, mens Socialdemokraterne, Radikale, SF og Enhedslisten kun ønskede at sætte priserne ned på strandgrundene i Hou.