Vil legalisere hash i Randers

SF kæmper for forsøg med fri hash

02:09

1 af 2

SF i Randers håber at kunne overtale regeringen til at få lov at gennemføre et tre-årigt forsøg med legalisering af hash.

Hash er blevet et tema i valgkampen i Randers, efter en debat på Randers Statsskole, hvor de fleste i et panel var positive overfor legalisering af hash. 

- Hash er bestemt ikke ufarligt, og det er vigtigt, at vi især har fokus på de unge, der ryger ind i et misbrug. Men vi tror bare ikke på, at et forbud hjælper. Det er overhovedet ikke svært at få fat på hash, men oftest betyder det, at man skal opsøge kriminelle miljøer, hvor der også bliver solgt andre stoffer, der er langt mere skadelige end hash, siger Frank Kronbo, der stiller op til kommunalvalget som nummer to på SF's liste i Randers, i en pressemeddelelse.

SF i Randers mener, at mange års kamp mod hash har slået fejl, og peger blandt andet på, at der er brugt milliarder af kroner på at håndhæve et forbud.

Samtidig pejer SF på, at milliarder af kroner fra hash-handel er endt i kriminelle miljøer i stedet for at gå til staten, hvis de havde stået for salget.

- Vi er klar over, at så længe regeringen vil fortsætte forbuddet, så kan vi ikke gøre noget i kommunen. Men hvis et flertal i Randers Byråd kan blive enige om at kæmpe for, at vi i Randers får lov til at gennemføre et tre-årigt forsøg, så kan vi være med til at lægge pres på regeringen, siger Frank Kronbo.

Efter positive økonomiske erfaringer med hashlegalisering i de amerikanske stater Washington og Colorado, regner SF i Randers med, at hashlegalisering vil kunne give en årlig økonomisk fortjeneste i Randers på cirka 30 millioner kroner som dels skyldes indtægter fra hashsalg samt besparelser på politi og retsvæsen.  

SF i Randers mener, at kommunen skal stå for at kontrollere salget af hash, som eksempelvis skal kunne købes på apoteker. 

Se mere i indslaget øverst i artiklen.