Vil ikke undlade karantæne

Fodboldbøller fortjener landsdækkende karantæne, også selvom det er måske er ulovligt. Hør interview med Randers FCs direktør.

Nederst er et link, der giver adgang til hele interviewet med Randers FCs direktør Jacob Nielsen.

Når superligaklubber uddeler karantæner til fans, der ikke opfører sig ordentligt er klubberne på kant med loven. For når en klub forbyder hooligans at komme til klubbens kampe er de pr automatik udelukket fra alle stadioner hvor klubben spiller. Det er et generelt forbud uden lovgrundlag mener flere jurister.

Men udelukkelse er helt i orden, mener Jacob Nielsen, direktør i Randers FC.
- Jeg er ikke jurist, men jeg håber da, at det bliver gjort legalt. Umiddelbart er det nødvendigt, at vi gør noget for at holde de voldelige fodboldfans væk fra stadionerne. Det vil vi blive ved med, siger Jacob Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I Morgenavisen Jyllandsposten påpeger Steen Rønsholdt, juraprofessor i forvaltningsret ved Københavns Universitet, at en SAS-klub ikke bare kan udelukke fans fra samtlige kampe over hele Danmark, hvor et bestemt hold spiller.

- Problemet er, at man udsteder et generelt forbud på en offentlig institution uden et retsgrundlag, siger Steen Rønsholdt.

- Jeg synes det er ok, at en hooligan, som har været voldelig ved en kamp på Essex Park i Randers også udelukkes fra en kamp i Århus, for vi klubber skal vise, at vi står sammen om det her. Vi vil ikke tolerere vold, forklarer Jacob Nielsen.