Vil ikke stoppe torsdags-druk

Indkalder elever, skoler og restauratører til møde

Bevilllingsnævnet i Silkeborg Kommune vil ikke gribe ind overfor byens diskoteker og barer, selvom der er store problemer med unge, der går på druk torsdag aften og nat.

Som TV 2 | ØSTJYLLAND tidligere har fortalt, pjækker mange unge gymnasie- og handelsskoleelever fra undervisningen om fredagen, fordi de bliver budt på billig spiritus aftenen før. Helt op mod 25 procent af de studerende dukker ikke op om fredagen.

I stedet for at gribe ind med regler og forbud vil kommunens bevillingsnævn i stedet forsøg at finde en løsning ad frivillighedens vej.

Bevillingsnævnet vil i første omgang indkalde til et møde med elever, skoler og restauratører.

Handelsskole: Vi taber de unge

Vicedirektør Hans Justesen fra Silkeborg Handelsskole har tidligere lagt pres på byens diskoteker for at få stoppet elevernes drukture om torsdagen.

- Jeg frygter, at en stor gruppe af de unge ikke får de karakterer, der skal til for at komme ind på deres drømmeuddannelse på et senere tidspunkt. Det er ærgerligt, og det er synd, at vi taber nogen. For der er en gruppe af unge, der  bliver ofre for denne her festkultur, siger Hans Justesen til TV 2 | ØSTJYLLAND.