Vil ikke afvise flere fyringer

Dansk Supermarked vil ikke afvise flere omrokeringer

Dansk Supermarked flytter deres bogholderi til Polen, og koncernens pressechef vil ikke afvise at der også kan ske andre omrokeringer:

 

- Det kan jeg ikke afvise. Vi er tvunget til hele tiden at overveje, hvordan vi kan nedbringe vores omkostninger, siger Mads Grande, der er pressechef i Dansk Supermarked til TV2 | ØSTJYLLAND.

 

I dag blev det offentliggjort at 14 ansatte i Dansk Supermarkeds bogholderi i Højbjerg nu må se deres arbejdspladser flytte til Polen.

Koncernen, som blandt andet ejer Føtex og Netto, laver et bogholdericenter i Nettos hovedkvarter i Polen.

 

- Det drejer sig om i alt 25 arbejdspladser i vores afdelinger i Sverige, Tyskland og Danmark som skal flyttes til Polen. Der er ikke tale om outsourcing men om en måde, hvorpå vi kan effektivisere ved at sammenlægge vores bogholderi i ét land, siger Mads Grande.

Anden ansættelse

De østjyske medarbejdere skal ikke flyttes med til Polen, men vil ifølge pressechefen blive hjulpet bedste muligt til anden ansættelse í Dansk Supermarked eller andre virksomheder.

 

Han vil ikke afvise, at der kan ske flere afskedigelser eller omrokeringer indenfor Dansk Supermarked:

 

- Det er klart, vi er jo som alle andre i konkurrence, og det er hele tiden nødvendigt, at vi kigger på, hvordan vi kan effektiviserere og blive bedre til at nedbringe vores omkostninger, siger Mads Grande.

 

Det er en helt ny linie fra Dansk Supermarkeds side, siger Gert Tostensson, der er fællestillidsmand for koncernens HK-ansatte.

- Det er første gang i Dansk Supermarkeds historie, at der flyttes arbejdspladser til udlandet. Jeg kan jo frygte, at det er starten på, at der forsvinder flere arbejdspladser herhjemme. Man kan jo håbe, at det gør tingene billigere også for forbrugerne, men jeg tror, at det er småpenge, det drejer sig om, siger fællestillidsmanden til DR Østjylland.