Vil hjælpe lærere

SF-borgmester vil bløde op på KLs linje

Syddjurs-borgmester Kirstine Bille kommer nu lærerne til undsætning i konflikten mellem KL og Danmarks Lærerforening

Ligesom de to øvrige SFere i KLs hovedbestyrelse er hun klar med et kompromisforslag til KLs topforhandlere, skriver Jyllands-Posten.

Foruden Kirstine Bille står Lejre-borgmester Mette Touborg samt Fredericia-byrådsmedlem Jane Findahl bag forslaget.

- Vi har sendt vores henvendelse, fordi vi vil forsøge at se, om der er nogle steder, hvor man kan mødes med hinanden. Vi bringer nogle nye forslag i spil, som vi håber kan være et kompromis, og vi spørger konkret KLs forhandlere, om forslagene kan bruges, siger Kirstine Bille til Jyllands-Posten.

"Dårlig mave over konflikten"

Hidtil har KLs bestyrelse på i alt 17 mand stået sammen i den faglige kamp, og KL-formand Erik Nielsen (S) afviser, at der skulle være bestyrelsesmedlemmer, der får "dårlig mave over konflikten".

Kompromisforslaget fra SFerne er det seneste af flere forsøg på at bløde op for kursen mod lærerne, hvor også uddannelsesordfører Pernille Vigsø Bagge har været på banen med en kommentar om, at et regeringsindgreb "ikke bare skal ophøje" KLs krav til lov.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger handler kompromisforslaget blandt andet om at lempe for KL-kravet om en fjernelse af den aldersreduktion, der giver lærere over 60 år 175 timers fri med fuld løn årligt.

Vil ikke kommentere på konflikten

SFs politiske ordfører, Jonas Dahl (SF) fra Aarhus, vil ikke kommentere på konflikten og forslaget fra KL-bestyrelsens SFere.

- Der er konflikt mellem KL og lærerne, og vi overlader KLs strategi til KL, siger Jonas Dahl til avisen.

KLs chefforhandler, Michael Ziegler (K), mener imidlertid ikke, at SFernes offensiv vil ændre synderligt ved forhandlingerne.

- Der er ikke umiddelbart noget i forslagene fra de tre SFere, der skaber nye muligheder. Den store knast er stadig lærernes arbejdstidsaftale. Hvis lærerne skulle erkende, at de ikke kan beholde deres nuværende arbejdstidsaftale, må vi se på, om der er nogle elementer i det, som de tre SF'ere er inde på, der kan diskuteres, siger Michael Ziegler til Jyllands-Posten.