Vil hjælpe handicappede

Studerende udvikler ny teknologi

01:45

1 af 2

En gruppe ingeniørstuderende fra Aarhus er i gang med at udvikle et produkt, der skal gøre livet nemmere for fysisk handicappede.

Meningen er, at knapper i bolde og plader skal gøre det lettere for fysisk handicappede at bevæge sig frit omkring, hvilket ofte kan give problemer, når man sidder i kørestol.

- Når jeg skal ind og ud af ting som for eksempel hallen, så kan jeg ikke komme det, uden min hjælper er der, siger Mike Jensen, der er elev på Egmont Højskolen, og som var med til at teste det nye udstyr.

Derfor skal plader og bolde skal fungere som knapper, der kan åbne dørene.

Simon Elgaard Andersen er en af de studerende, som er i gang med at udvikle projektet, som er del af uddannelsesforløbet med velfærdsteknologi.

Han blev under et besøg på Egmont Højskolen opmærksom på, at en beboer kunne bevæge sig frit omkring på skolen, men han kunne ikke åbne og lukke døren ind til sit eget værelse uden hjælp.

- Han kan, på trods af at han kun kan bevæge munden, bevæge sig frit omkring på skolen, men han kan ikke selv lukke sig ind og ud på sit værelse. Der tænkte jeg, at der må vi kunne give dem en større bevægelsesfrihed, siger Simon Elgaard Andersen.

Og projekter ser ud til at kunne hjælpe.

- Det vil gøre det lettere, og så behøver man ikke have en hjælper med hele tiden, siger Mike Jensen.

De studerendes prototyper har indtil videre fået navnet "handiknapper."

Du kan se mere til den nye teknologi i indslaget over artiklen.