Vil have østjysk samarbejde

Politikere delte hinandens valgmateriale ud

Mandag eftermiddag var tre østjyske politikere på gaden for at dele valgmateriale ud, hvilket der som sådan ikke er noget unormalt i.

Men de tre politikere fra henholdsvis Venstre, Socialdemokratiet og Radikale Venstre, var på gaden for at dele hinandens valgmateriale ud, hvilket nok ikke er set så mange gange før.

Men der var også en særlig grund til, at folketingskandidat Sander Jensen (R), folketingskandidat Britt Bager (V) og folketingsmedlem Jens Joel (S) sammen gik rundt på strøget i Aarhus mandag eftermiddag.

De ønsker at sætte fokus på, at folketingspolitikerne i Østjylland skal blive bedre til at samarbejde - også på tværs af partierne.

- Østjylland har brug for, at vi samarbejder på tværs af partierne. Det budskab gik vi på gaden med i dag. Vi har fokus på samarbejde, og på at vi alle tre kæmper for et stærkt Østjylland. Udfordringen er jo ikke at finde de emner, hvor vi er uenige. Dem er der masser af, men de kampe tager vi på et senere tidspunkt, siger Britt Bager, der stiller op for Venstre i Favrskov, i en pressemeddelelse.

Men på trods af politisk uenighed, bliver politikerne nødt til at samarbejde, når de skal opnå det bedste for Østjylland.

- De færreste er nok i tvivl om, at vi kan skændes på Borgen. Politisk er jeg stadig meget uenig med højrefløjen, men Aarhus og Østjylland har også brug for, at vi kan stå sammen. Det skulle dagens aktion være med til at vise, siger Jens Joel, der er valgt for Socialdemokraterne i Aarhus

Og dagens happening blev godt modtaget af folk på gaden.

- Jeg tror, at vælgerne savner, at politikerne arbejder sammen til trods for, at vi tit er uenige. Derfor overraskede vi vælgerne på gaden med at gøre reklame for hinanden, og det blev rigtig godt modtaget af folk, siger Sander Jensen, der stiller op for De Radikale i Aarhus