Vil have færgen tilbage til Ebeltoft: 8.000 underskrifter afleveret

Lokale kæmper for en færgeafgang fra Ebeltoft, og har torsdag afleveret 8.000 underskrifter på Christianborg

Lokale kræfter på Djursland kæmper for at få flere færgeafgange mellem Ebeltoft og Sjællands Odde, og i dag, torsdag, havde de lokale kræfter foretræde på Christiansborg.

Siden september har der været samlet underskrifter ind for minimum to daglige sejlads mellem Ebeltoft og Sjællands Odde.

Det er Styregruppen For Sejlads mellem Ebeltoft og Sjællands Odde, der har stået for indsamlingen af underskrifter, og de er utilfredse med, at Molslinjen udfaser afgangene fra Ebeltoft – til fordel for Aarhus.

Nu er der samlet 8.321 underskrifter ind, som torsdag bliver afleveret hos politikerne i Transportudvalget på Christiansborg. 

- Jeg håber på, at trafikudvalget lader sig påvirke af, at så mange mennesker har skrevet under. Det er betydeligt flere mennesker, der har skrevet under, end der bor i Ebeltoft, siger Kristian Haubuf, der socialdemokratisk byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Syddjurs Kommune.

Underskrifterne kommer fra folk fra hele Djursland, Randers – og endda også fra Aarhus.

Han tror helt klart, at det skaber indtryk, når de kommer de tusindevis af underskrifter i armene.

- Det er med til at fortælle, at vi ikke står alene, og at vi rent faktisk kæmper en sag for hele Djursland, siger Christian Haubuf, da han var på vej ind på Christiansborg. 

Erhvervslivet ramt

Styregruppen tog tidligt torsdag morgen, hvor de tog færgen - fra Aarhus. En tur som en erhversdrivende fra Djursland er træt af at tage.

- Jeg er taget med, fordi det er et stort irritationsmoment for min virksomhed, at færgerne ikke sejler fra Ebeltoft. Det betyder, at vi er tre medarbejdere, der jævnligt tager med Molslinjen – stort set hver eneste uge – og vi kører ind til Aarhus i stedet for Ebeltoft. Det koster to timer hver dag, siger Søren Ibsen, der har virksomheden Aktiv Sport på Djursland.

Turen til Christiansborg sker i en taxa, der er sponsoreret af Kalø Taxa. Også her oplever man, at færgen ikke lægger til i Ebeltoft så ofte længere.

- Turismen og erhvervet er hårdt ramt af, vi ikke har de færger derude. Det rammer også taxa-branchen, når vi ikke har noget erhvervsliv eller turister, siger Claus Nielsen, der er chauffør for Kalø Taxa.

I videoen over artiklen kan du se styregruppen ankomme på Christiansborg med underskrifterne.

Gellerup boligblok

Ny ghettoliste offentliggjort: To er taget af listen

Anders Kühnau

Udvalg vil lukke gymnasium

1918-julefest-sammenkobling

Så er det jul igen - nu i farver!

kløvedal

playKløvedals ejendom solgt med klækkelig rabat

Untitled collage (7)

playBorgere skal vælge mellem pest eller kolera som nabo

corona

liveblog Tre dødsfald på plejehjem: Var smittet med corona