Vil frede Botanisk Have

Politikere positive over for fredning af park

Foto: Colourbox

Flere partier i Aarhus Byråd er positivt indstillet omkring en fredning af Botanisk Have i det centrale Aarhus.

Socialdemokraterne, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og SF i Teknisk Udvalg er positive over for Danmarks Naturfredningsforenings forslag om at frede Botanisk Have.

Fredningen ønskes gennemført for at sikre Botanisk Have som et betydningsfuldt parkanlæg i fremtiden.

- På baggrund af præsentationen er vi positive over for fredningen af Botanisk Have. Forslaget fra Danmarks Naturfredningsforening sikrer Botanisk Have som en grøn oase i byen - og understøtter på den måde kommunens helhedsplaner og visioner for byen, siger Camilla Fabricius (S), der er medlem af Aarhus Byråd og formand for Teknisk Udvalg, i en pressemeddelelse.

Til en fredning hører en plejeplan, som skal opfylde fredningsbestemmelserne. Her vejer det tungt, at parken kan bestå med sine eksisterende planter, bække, damme og lignende, men også at parken kan udvikles til at få et større naturindhold.

- Både mit og Enhedslistens hjerte banker for de grønne områder og i særdeleshed Botanisk Have. Jeg har selv nydt haven helt fra barnsben af, og jeg ser frem til, at den fornøjelse kan sikres for fremtiden, siger Peter Hegner Bonfils, der er medlem af byrådet for Enhedslisten.

Byrådet forventes at modtage forslaget i starten af 2015, og her skal det så besluttes, om der kan bakkes op om forslaget i dets endelige udgave.