Vil forlænge akutjobordningen

Ordningen virker, mener Aarhus-rådmand

Den 1. juli udløb akutjobordningen, og det er rigtig ærgerligt, mener rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Dorthe Laustsen (SF).

Dorthe Lausten ville nemlig gerne have hjulpet endnu flere tilbage på arbejdsmarkedet.

- Vi har haft stor succes med akutjob på ældreområdet i Aarhus. Vi har ansat 49 akutjobbere i løbet af et halvt år. Det er fantastisk, at vi har sikret så mange en tilværelse, hvor de fortsat er tilknyttet arbejdsmarkedet, siger rådmand for Sundhed og Omsorg, Dorthe Laustsen, i en pressemeddelelse.

Men nu er ordningen altså udløbet, og SF-rådmanden opfordrer nu regeringen til at finde nye løsninger, der sikrer, at mennesker, der er i fare for at falde ud af dagpengesystemet kan få et job.

- Det er med stor beklagelse, at vi nu skal indstille vores ansættelser af medarbejdere i akutjobs, bare fordi, man har sat en udløbsdato på ordningen. Jeg havde håbet, at folketinget havde forlænget akutjobordningen - for den virker jo. Hvis man som politiker vel at mærke tager ansvar gennem sin ansættelsespolitik, slutter rådmanden.

Har ikke været samme vilje

Byrådet besluttede i november 2012, at Aarhus Kommunes akutjobindsats skulle sikre 180 langtidsledige et job. Nyeste tal viser, at det er blevet til 63 akutjob i alt.

- Vi kan konstatere, at der desværre ikke har været samme vilje i resten af kommunen. Det kan jeg kun beklage, da vi alle har et ansvar for at hjælpe de langtidsledige, siger Dorthe Laustsen som kommentar til tallene.

Umiddelbart inden ordningen udløb 1. juli blev 17 kontorfolk og to social- og sundhedsassistenter (SOSU) ansat i Sundhed og Omsorg i akutjob. Tidligere på året blev 30 andre nye medarbejdere budt velkommen via akutjob.