Vil forbedre akutmodtagelser

Problemer med ventetid og smertelindring

Der er plads til forbedringer på akutmodtagelserne i Region Midtjylland, viser den årlige LUP-undersøgelse (Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser).

Ifølge undersøgelsen peger patienterne på, at der på akutområdet er plads til forbedringer, når det gælder blandt andet information, ventetid og smertelindring.

- Især bekymrer det mig, at 33 procent af patienterne oplever, at de ikke får deres behov for smertelindring dækket. Det er ikke godt nok, siger Bent Hansen (S), der er regionsrådsformand i Region Midtjylland, i en pressemeddelelse.

Han mener heller ikke, at det er tilfredsstillende, at 71 procent mener, at de ikke bliver informeret tilstrækkeligt om ventetid eller årsag.

Det er første gang, at den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser også inkluderer de akutte, ambulante patienter.

- Vi ligger i top i tidligere lignende undersøgelser af patientoplevelser, og det vil vi også indenfor akutmodtagelserne. Derfor skal vi fremover bruge resultaterne til at sammenligne os selv, så vi hele tiden udvikler os, siger Bent Hansen.

De regionale resultater for Region Midtjylland er baseret på svar fra 1.375 patienter.