Vil flytte fokus fra glimmer

Aarhus Pride med mindre glimmer og færre farverige kostumer

02:11 Luk video

Når Aarhus Pride på lørdag for tredje gang går gennem gaderne i Aarhus så ønsker arrangørerne, at det ikke kun er glimmer og glitter som stjæler al opmærksomheden.

Arrangørenerne vil flytte fokus fra glimmer og glitter, og i stedet for fokusere på andre sider af LGBT-kulturen.

- Det er ekstremt vigtigt, at vise at der er mange andre facetter til den her LGBT-kultur. Der er regnbue-familierne, og vi har et stort børnehjørne, hvor alle kan komme med deres børn og kan gå og lege, for det er jo en lige så stor del af det som glitter og alle mulige andre ting, siger Iben Olesen der er med til at arrangere Aarhus Pride til Kulturkampen.

Iben Olesen vedkender, at Aarhus Pride dermed risikerer at miste en stor del af sin underholdningsværdi, men hun er ikke bange for at træffe det, der for nogles vedkommende vil være en upopulær beslutning.

- Underholdningsværdien er jo nok i glitteret, og vi er ikke bange for at tage de ikke-underholdende valg, og det er det at stille en hoppeborg op og sælge popkorn, som er meget jysk, siger Iben Olesen til Kulturkampen.

Klik på videoen øverst og se hvad filminstruktør Aage Rais-Nordentoft siger til, at Aarhus Pride vil flytte fokus fra glimmer og glitter.

Husk at se med på TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 18.15 og 19.55 når panelet også anmelder udstillingen med Knud Nellemose, som lige nu kan ses på Kunstcentret Silkeborg Bad.