Vil du lægge stue til et teaterstykke? Teater søger hjem i Randers

Randers EgnsTeater søger par, der vil lægge hjem til et teaterstykke

Foto: Per Morten Abrahamsen

Har du lyst til at opleve et teaterstykke i dit eget hjem? Så har du nu muligheden, hvis du bor i Randers.

Randers EgnsTeater søger nemlig par, der vil lægge stue til Henrik Ibsens ægteskabsdrama 'Et Dukkehjem'.

Du skal dog være indstillet på at dele oplevelsen med cirka 30 publikummer, der skal overvære stykket i dit hjem fra din sofa, stående eller fra en stol.

Læs også Watermusic: Ny dokumentar går bag om forestillingen

- Ved at rykke ud i et helt normalt hjem skaber det en tilstedeværelse og et nærvær ud over det sædvanlige. Den store scene kan noget andet, men det her går ned i essens af, hvad historien kan. Der skal ikke laves en opstilling, og det kommer til at foregå meget løst og uformelt, fortæller Peter Westphael, teaterleder på Randers EgnsTeater, til TV2 ØSTJYLLAND.

Henrik Ipsen ønskede ifølge Randers Egnsteater, at teatret skulle være ligesom det rigtige liv. Skuespillerne skulle agere som rigtige mennesker, og scenen skulle ligne et virkeligt hjem - derfor rykker forestilligen ud i randrusianske hjem. 

Man skal være et par

Det er ikke første gang, at det randrusianske teater rent fysisk rykker væk fra den vante scene og ud i virkeligheden. Tidligere har man i samarbejde med københavnske Teatergrad brugt byrådssalen til forestillingen 'Demokrati'. Det er også i samarbejde med netop Teatergrad, at et 'Et Dukkehjem' skal opføres til marts.

Læs også Teaterleder undrer sig over dækningen af Watermusic: Flere medier blev væk

Stykket handler om et ungt par, og netop derfor er kravene til dem, der vil lægge hjem til forestillingen også, at man skal være et kæreste- eller ægtepar, og man skal bo sammen i Randers og kunne få eventuelle børn passet et par timer. 

Peter Westphael fortæller, at man ikke har brug for en balsal, men at et almineligt køkken-alrum eller en god stue er rigeligt.

De to værter, der lægger hjem til forestillingen, får også selv nogle mindre funktioner i stykket undervejs. Dog ikke noget, der kræver forberedelse.

Læs også Mary efter Watermusic: Randers viste hvad de kan

- De skal ikke udstilles, og vi har ingen forventninger om, at man skal være skuespiller. Jeg fristes til at sige, at det er lidt ligesom et dukketeater, hvor de skal føres og bruges til at fortælle historien af skuespillerne, siger Peter Westphael.

De medvirkende skuespillere er Lise Lausenblad, Rolf Hansen og Pelle Nordhøj Kann.

Har du lyst til at lægge hjem til forestillingen, kan du skrive til Tine Eibye, producent på Randers EgnsTeater på tine@randersegnsteater.dk.

Forestillingen skal i alt spilles fire gange over to dage, men du kommer kun til at lægge hjem til én af dem. Spilletidspunkterne er som følger: Torsdag 8. marts klokken 17:30 og 20:30 samt fredag 9. marts klokken 17:30 og 20:30.