Vil du hjælpe til valget?

Kommune håber på flere frivillige

Aarhus Kommune har forlænget muligheden for at blive frivillig til EU-valget på søndag, så tilmeldingen først lukker lørdag formiddag klokken 10 i stedet for fredag klokken 16.00.

Det sker, fordi Aarhus Kommune mangler frivillige hænder, der kan hjælpe ved valgstederne på søndag.

- Der er 1.100 personer, som har meldt sig frivilligt og har sagt ja til at komme og hjælpe, og det er flot, at de har valgt at give deres søndag til demokratiet, siger Lene Hartig Danielsen, der er chef for Borgerservice i Aarhus Kommune.

Men på trods af at mere end 1.100 allerede har meldt sig, og at 99 personer har tilkendegivet, at de gerne vil hjælpe, så mangler Aarhus Kommune flere hænder til de 45 valgsteder.

Derfor håber man, at man kan lokke omkring 300 personer mere til at hjælpe.

- Vi har selvfølgelig en plan for, hvad vi gør, hvis der ikke kommer flere frivillige, og det kommer ikke til at få en kritisk betydning. Så må vi rykke lidt rundt på nogle frivillige og måske ændre måden, hvorpå vi holder pause. Så skal det nok gå, siger Lene Harting Danielsen.

Se: Valplakater splitter vælgerne

Til det kommende valg til Europa-Parlamentet skal der bruges flere frivillige end til et normalt folketingsvalg. Det skyldes, at vi her skal stemme om to ting, og at der er krav om, at disse skal føres særskilt.

Ved valget skal borgere stemme til Europa-Parlamentet og folkeafstemningen om patentdomstolen.

I alt skal 13 danske kandidater vælges til at repræsentere landet i Europa-Parlamentet.

Ved valget vil vagstederne have åbent fra klokken 9.00 til 20.00.

Hvis du vil være frivillig til valget på søndag, kan du tilmelde dig her.

Du kan læse mere om det at være frivillig her.