Vil du eje en campingplads? To østjyske pladser til salg

Drømmer du om at blive campingpladsejer i det østjyske? Så er der snart mulighed for det, når to statslige campingarealer sættes til salg

To statslige campingarealer i Østjylland sættes nu til salg. Genrefoto.

Et flertal i Folketinget har netop vedtaget et lovforslag, der gør det muligt, at udstykke og sælge statsligt ejede arealer med campingpladser. To af dem ligger i Østjylland.

Tunø og Silkeborg

I alt sættes 18 arealer til salg landet over. Langt størstedelen ligger i Nord- og Vestjylland, men to arealer ligger altså her i regionen. Nærmere bestemt er der tale om det nuværende Tunø Teltplads og et areal der i øjeblikket er bortforpagtet til den kommunalt ejede Silkeborg Sø Camping. 

To østjyske campingarealer som hidtil har været ejet af staten, sættes til salg i 2018. Foto: Google Maps

Naturen er stadig i fokus

Selvom forbuddet mod udstykning nu ophæves og arealerne sælges, vil de fortsat være omfattet af naturbeskyttelsesloven og skovloven. For Regeringen er det nemlig vigtigt, at salget ikke sker på bekostning af naturen.

Jeg er sikker på, at nye ejere kan udnytte den attraktive beliggenhed til at tiltrække endnu flere turister til områderne.

Esben Lunde Larsen, miljø- og fødevareminister, Venstre

 - Det er campingpladser i naturskønne omgivelser, og jeg er sikker på, at nye ejere kan udnytte den attraktive beliggenhed til at tiltrække endnu flere turister til områderne, samtidig med at der fortsat tages hensyn til naturen, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse om salget. 

Læs også Glamping: Camping med luksus og komfort hitter

Han understreger desuden, at Regeringen har stor respekt for de private og kommunale forpagtere, der har drevet campingpladserne indtil nu. Og at salget af campingpladserne derfor vil ske under hensyn til vilkårene i de nuværende kontrakter.

Ikke en statsopgave at drive campingplads

Baggrunden for salget af de statslige campingarealer ligger i regeringsgrundlagets ønske om, at staten skal fokusere på sine kerneopgaver. Og deri ligger altså ikke opgaven med at eje og drive campingpladser, slår miljøordfører for Liberal Alliance Carsten Bach fast i pressemeddelelsen.

Staten skal fokusere på sine kerneopgaver og ikke eje campingpladser.

Carsten Bach, miljøordfører, LA

 - Loven åbner for, at statens campingpladser nu kan sælges til andre, der kan skabe de helt rigtige rammer, som både campister og lokalsamfund kan drage nytte af, siger han.

Liberal Alliances miljøordfører påpeger desuden, at overskuddet fra salget kan bruges til at gennemføre projekter til gavn for naturen.

Campingpladser til salg

Der er tale om campingpladser og mindre campingarealer, der ligger i tilknytning til statslige skov- og naturområder.

Campingpladserne er Tranum Klit Camping, Bunken Strand Camping, Børsmose Camping, Rødhus Klit Camping, Svinkløv Camping, Vejers Strand Camping, Tunø Teltplads, DCU-Flyvesandet Strand Camping, Marstal Camping, Høve Camping, DCU Camping Rågeleje, Sanddobberne Camping, DCU- Camping Nærum og Nordskoven Camping.

Dertil kommer tre mindre statslige arealer, der er bortforpagtede til de private campingpladser Blokhus By Camping, Hærvejens Ro Camping og Nymindegab Camping samt et areal til den kommunalt ejede campingplads Silkeborg Sø Camping

 Sælges over de kommende år

Salget af de statslige campingpladser vil gå i gang straks efter at loven er vedtaget og vil løbe over de kommende år. Regeringen forventer, at de fire mindre arealer vil blive solgt til de nuværende forpagtere. Tretten af de øvrige pladser bliver overdraget til de respektive kommuner eller det statslige ejendomsselskab Freja ejendomme A/S, der så vil stå for det videre salg.