Vil af med slave-lignende forhold

Børnefamilier skal straffes hårdt for misbrug af au pairs som billig arbejdskraf. Det mener Udlændingeservice.

På torsdag rykker Udlændingeservice derfor til Århus for at fortælle om, hvad der er tilladt og ikke tilladt. Det sker efter en stramning af reglerne for brug af au pair.

Der vil være infomationsmøder for henholdsvis au pair personer og værtsfamilier.
Mødet for au pair personer starter kl. 17.00, og mødet for værtsfamilier starter kl. 19.00. De afholdes begge på Aarslev Kro, Silkeborgvej 900, 8220 Brabrand.
<B>
Må max arbejde 30 timer ugentligt</B>
Au pair -lovens formålsparagraf taler om, at udlændingene er på 'kulturelt udvekslingsophold' - og de får således ikke løn, men lommepenge på 2.500 kr. om måneden, mens de max. må udføre op til 30 timers husligt arbejde om ugen.

De nye regler, som blev vedtaget af et enigt folketing (og vedhæftet), går ud på følgende: Hvis et ægtepar bliver dømt for at have udnyttet deres au pair -pige som billig arbejdskraft, skal parret ikke have lov til at få en au pair -pige igen i årene derefter.

<B>Strammer op på hjemmekontrol</B>
Misbrug medfører karantæne. Samtidig strammer myndighederne op på kontrollen hjemme på familiernes privatadresser - både med tilfældig stikprøvekontrol og systematisk kontrol hos familier, hvor der tidligere har været problemer.

Tidligere var de udenlandske au pair -piger bange for at kontakte myndighederne, fordi de risikerede at miste deres opholdsgrundlag i Danmark. Nu har pigerne fået mulighed for at blive 30 dage i landet for at finde en ny værtsfamilie.