Viktor har samlet 40.000 kr. ind til sin mor efter brand

En indsamling til fordel for en meget uheldig familie i Randers er endt med et overvældende resultat

Nytårsnat brændte Rakel Ottsens hjem i Randers og fik store røgskader. Efterfølgende blev en storstilet indsamling iværksat for at få hende og familien på ret køl igen. Nu er den afsluttet, og 40.000 kr. samt en masse møbler er samlet ind.

Det var Rakel Ottsens egen søn, Viktor Kaludra, der satte pengeindsamlingen i søen, og derudover har en veninde til moren via en Facebook-side skaffet møbler til familien.

- Vi er overvældet over den støtte, som der er kommet. 40.000 kr. er ud over alle forventninger, og de skal bruges på de mest nødvendige og tiltrængte ting som tøj og en forsikring, fortæller Viktor Kaludra til tv2oj.dk.

Taknemmelig for donationer

Samtidig er han lykkelig for, at familien har fået ny sofa, reoler, et spisebord og stole fra gavmilde borgere.

- De har nu alt, hvad de skal bruge for at få en hverdag op at stå igen, siger Viktor Kaludra.

Hans mor er ligeledes ifølge sønnen enormt glad for de ting og penge, som folk har doneret til familien.

- Hun er taknemmelig for det, folk har kunnet undvære og givet til dem. Der er kommet donationer fra både bekendte og nogen, som hun slet ikke kender. Det synes hun er stort, forklarer Viktor Kaludra.

Rakel mistede alt i brand: Nu samler sønnen penge ind

Holdt sig væk fra sociale medier

Han fortæller, at de alle har været glade for de positive kommentarer, indsamlingen og familiens situation har fået med på vejen.

- Vi er faktisk overrasket over, at der ikke har været flere negative tilkendegivelser. Dem vil der jo altid være nogle af i sådan en sag her. Min mor har derfor også holdt sig lidt væk fra de sociale medier, fordi hun simpelthen ikke kunne overskue det. Men nu er hun kommet mere på banen og har fået takket en masse folk, siger sønnen.

Og det er ikke kun Viktor Kaludra og Rakel Ottsen, der har været overvældede over opbakningen. Også Rakels veninde, der stod bag en møbelindsamling på Facebook, har oplevet enorm generøsitet.

Fået et nyt rækkehus at bo i

- Det har været en helt fantastisk oplevelse at erfare gavmildheden og hjælpen fra alle sider. Vi har på 14 dage fået alt, hvad der praktisk skal til, for at familien kan starte op igen. Det er en vellykket mission, lyder det fra veninden Jane Harbo Nielsen til tv2oj.dk.

Alle indsamlinger til fordel for familien er så altså nu afsluttet, og Rakel Ottsen kan se mere lyst på fremtiden.

- Hun og familien er flyttet i et dejligt rækkehus i Vorup (bydel i det sydvestlige Randers, red.), hvor børnene stadig kan være tæt på deres skole. Det er et helt nyt hus, og uden hjælpen havde de aldrig kunnet flytte dertil, slutter Viktor Kaludra.

Herunder kan du se indslaget om Viktor Kaludras indsamling for sin mor. Det blev sendt på TV 2 | ØSTJYLLAND den 3. januar: