'Vikingen fra Langå' overraskede fans med et nummer - hør det her

Østjyske Jonas Flodager Rasmussen overraskede de danske Eurovision-fans i Portugal med en akustisk version af sit nummer 'Higher Ground'

Lørdag aften gælder det millioner af tv-seere verden over, når østjyske Jonas Flodager Rasmussen fra Langå ved Randers går på scenen til Eurovision i Lissabon i Portugal med sangen 'Higher Ground'.

Med i Portugal er også mellem 100 og 150 danske grand prix-fans, og nogle af dem fik sig forleden en stor oplevelse til et 'meet and greet'-arrangement i den portugisiske hovedstad.

Her gav 'Vikingen fra Langå' sammen med sit kor et lille nummer - 'Higher Ground’, selvfølgelig - i en akustisk version ved borgen Sao Jorge, der for en stund blev forvandlet til en vikingeborg. Det nummer kan du se - og ikke mindst høre - i videoen øverst på siden.

Her er de seneste fem års Eurovision-vindere:

'Fantastisk at være med'

En af de danske fans, der har taget turen sydpå, er Andreas Bodilsen, der til daglig studerer på Aarhus Universitet.

- Jeg har været interesseret i Eurovision, siden jeg var helt ung, og det har været min første store passion, så endelig at komme ud og se det live og være en del af den gode stemning, der er omkring Eurovision, er fantastisk, og det fanger så meget, siger Andreas Bodilsen fra Aarhus.

VIDEO: Her kan du se interviewet med Andreas Bodilsen.

Det er ikke kun i Portugal, at folk hepper på den østjyske sanger.

I hjembyen Langå sydvest for Randers er forberedelserne til en stor vikingefest i fuld gang. Her vil op mod 300 følge Jonas Flodager Rasmussen i det lokale idrætscenter - og her er champagnen allerede lagt på køl.

- Folk i Langå bakker op om ham, og vi er mega stolte af ham, siger Maria Leicht, der har været stor Melodi Grand Prix-fan det meste af sit liv og er en af arrangørerne bag lørdagens vikingefest i byen, hvor finalen skal følges tæt på en storskærm.

VIDEO: Sejrende viking vender hjem: - Jeg vil ikke være en kliché. TV2 ØSTJYLLAND mødte Jonas Flodager Rasmussen dagen efter, han vandt herhjemme.

- Vi har nu stillet bordene med hvide due op, der kommer en rød løber, storskærm og vikinger fra kampgruppen ASK, som sørger for vikinge-stemningen, ligesom man kan købe mjød, siger hun om arrangementet, som du kan læse mere om her.

33-årige Jonas Flodager Rasmussen skal med sangen 'Higher Ground' på scenen som nummer 15 lørdag aften.

VIDEO: Her kan du se den østjyske viking prøve kræfter med en lille quiz om netop vikinger.
kræft2

Kræftramte børnefamilier: Umenneskeligt at skulle til København

Irma Mogensen har sammen med seks andre kvinder lavet en bog om livet samt madopskrifter fra deres liv

Livskloge damer vil have unge til at forstå de gamle retter

5e131843-19aa-4363-8c5b-198f098878d2

playGuide: Sådan får du mest ud af Black Friday

'Niklas' stoffer på snap

play'Niklas' køber stoffer på Snapchat: - En halv time så har jeg det i hånden

Festugepapir2

Aflyst festuge ender i parcelhuse

20200929-160321-l_68mb.jpg

liveblogDanmark kan modtage de første vacciner om kort tid