Vikingekor skal øge Danmarks vinderchancer i Eurovision

Den danske melodigrandprixvinder har et kor af langskæggede sangere med på scenen i Eurovision Song Contest

Rasmussen fra Langå glæder sig over udsigten til et rigtigt kor på scenen i aftenens Eurovision semifinale i Portugal. Foto: Armando Franca - Ritzau Scanpix

Da den danske melodigrandprixdeltager Rasmussen fra Langå ved Randers i februar tog sejren i Aalborg med sangen "Higher Ground", var det med et kor, der var optaget på forhånd.

Det er en kæmpe ændring i showet, i og med at der nu er fem gutter, der synger kor live. Det giver et andet liv i omkvædet, at det ikke bare er på bånd.

Rasmussen, grandprixvinder

Men når danskeren torsdag aften går på scenen i semifinalen ved det internationale melodigrandprix for at sikre sig en plads i finalen i Portugal, er det med et rigtigt kor af sangere.

De har ligesom Rasmussen store skæg og et udseende, der sender tankerne hen mod fortidens vikinger, som sangen "Higher Ground" også handler om.

Læs også Efter store frustrationer: Rasmussens Eurovisionshow reddet

- Det er en kæmpe ændring i showet, i og med at der nu er fem gutter, der synger kor live. Det giver et andet liv i omkvædet, at det ikke bare er på bånd, siger Rasmussen.

Fem på scenen i alt

I det internationale melodigrandprix er der regler for, hvor mange mennesker der må være med i en performance. Der må således højst være seks optrædende.

- Selv om vi visuelt kun skulle bruge fire korsangere, så udnytter vi selvfølgelig, at vi må have en ekstra stemme med, så den ene af korsangerne står derfor ude bagved og synger, og så er vi fem på scenen, forklarer han.

02:02

VIDEO: Tidligere i år blev Jonas Flodager Rasmussen hyldet på rådhuset i Randers. Videoen er fra marts 2018.

Luk video

Det er dog ikke kun sangen, der nyder godt af koret. Selv sætter Rasmussen pris på, at han har den ekstra opbakning, der skal hjælpe ham til at sikre en dansk melodigrandprixsejr i Lissabon.

- Det er fedt at have nogle at læne sig op ad, og at man er et hold. Det bliver der også lagt mærke til, når vi nu ser ud, som vi gør, siger han.

Er en finale værdigt

Det er Mads Enggaard, som er bidragsproducer i DR, der har fundet korsangerne, der skal med på scenen. Det er blandt andet sket ved hjælp af netværk og Facebook, forklarer han.

Med kor, sceneshow og koreografi føler Rasmussen, at Danmark har det, der skal til.

Rasmussen er glad for at være et helt hold på scenen til Eurovision semifinalen i aften. Foto: TV / Midt-Vest

- Jeg synes 100 procent, at vi kommer med noget, der er en finale værdigt, siger han.

Torsdagens semifinale sendes på DR1 klokken ni om aftenen.

BLÅ BOG: JONAS FLODAGER RASMUSSEN

Navn: Jonas Flodager Rasmussen

Alder: 33 år

Fødested: Viborg

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Cand.mag. i musikvidenskab og dramaturgi

Karriere: Underviser på Scenekunstskolen ved Kulturskolen Viborg og ved Aarhus Teater Læring. Ved siden af er han frontfigur i bandet Hair Metal Heröes, der optræder med rockhits fra 1980'erne

Civilstand: Gift med Mia Flodager og far til døtrene Aia og Selma.

Bopæl: Langå

Jonas Flodager Rasmussen debuterede i melodigrandprixet under efternavnet Rasmussen

Nummeret "Higher Ground" er skrevet og komponeret af de to svenske sangskrivere Niclas Arn og Karl Eurén, som begge har haft flere sange med i det svenske melodigrandprix, Melodifestivalen, gennem årene

Kilder: DR, TV2 ØSTJYLLAND, Randers Amtsavis