Vikinge-kunstværk vises frem i Sallings vinduer

I denne uge vil kunstnere Lise Vestergaard live-performe et vikingeinspireret kunstværk i stormagasinets udstillingsvinduer

Sallings lysfacade markerer også, at det er kulturhovedstadsår.

Hvis du undrer dig over, hvad der foregår i Sallings udstillingsvinduer i denne uge, så er det såmænd bare et vikinge-kunstværk i forbindelse med Aarhus 2017. Det er kunstneren Lise Vestergaard, der overtager vinduespartiet ud mod gågaden og live-performer.

- Vi er begejstrede for, at Lise Vestergaard kommer for at live-performe et inspirerende kunstprojekt som dette i vores stormagasin. Vi vil gerne give vores kunder en oplevelse, når de besøger Salling, og det tror jeg bestemt, at muligheden for at overvære Lise male i vores vinduer bidrager til, siger direktør for Salling, Marianne Bedsted, i en pressemeddelelse.

Læs også Kæmpe tagterrasse på toppen af Salling står klar næste år

Kunstprojektet er et samarbejde mellem Moesgaard Museum, Aarhus Kulturhovedstad 2017 og Salling.

- I Salling vil vi med vores udstillingsvinduer skabe anderledes, nyskabende, farvestrålende og levende oplevelser, som er inspirerende for de forbipasserende på Strøget, lyder det fra souschef i Sallings dekorationsafdeling, Merete Nørgaard.

Kunstneren selv er mindst lige så begejstret for projektet som stormagasinet.

Læs også Kulturby-boss bevilligede millionbeløb til eget projekt

- Jeg er meget taknemmelig for at være en del af dette fantastiske projekt, som jeg tror bliver en sjov og anderledes oplevelse for publikum. Fokus har været, at vi skal gå all-in på at skabe en oplevelse for kunderne, og i den forbindelse har Salling været åbne for at gå utraditionelle veje, siger Lise Vestergaard.

Kunstprojektet starter i dag mandag og fortsætter indtil fredag d. 19. maj. Lise Vestergaard maler hver dag 2x3 meter på sit kunstværk, som ender med at danne et storslået kunstvæk inspireret af udvikling fra fortidens vikinger til nutidens fortolkninger af vikingerne. Kunstværket forbliver i Sallings vinduer frem til d. 8. juni.