Vidner: Personer satte ulve ud

Er ikke kommet hertil af sig selv, mener forening

I februar blev en omstrejfende ulv fanget af et vildtkamera på Harrild Hede i Midtjylland. Siden mener flere vidner at have set en ulv i både Midt- og Østjylland. Foto: Facebook.com / Hans Poulsen

Det kan vise sig, at den eller de ulve, der strejfer omkring i den jyske natur, slet ikke er vandret dertil fra Tyskland, sådan som man hidtil har antaget. Det skriver bt.dk.

I hvert fald hvis man skal tro en af initiativtagerne bag hjemmesiden Ulvefrit.dk, Robert Vestergaard Olsen.

- Vi har fået flere uafhængige henvendelser om, at der er blevet sat tre ulvepar ud i naturen af mennesker, siger Robert Vestergaard Olsen, der har en fortid som vildtkonsulent og dermed har tilbragt en stor del af sit liv ude i naturen.

Hvem, der har henvendt sig med oplysningerne, ønsker han ikke at udtale sig om.

- Vi har lovet kilderne, at vi vil beskytte dem. Men deres mistanke er velbegrundet. Ifølge min opfattelse er det troværdige mennesker, siger han og understreger, at der dog ikke findes konkrete beviser for teorien på nuværende tidspunkt.

- Hvis vi havde en konkret sag, så var vi gået til politiet, siger Robert Vestergaard Olsen.

- Det ser underligt ud

Robert Vestergaard Olsen mener, at teorien underbygges af, at ingen har set ulvene på deres vej fra Tyskland til Midt- og Vestjylland.

- Der kan jo nemt løbe en ulv op fra Tyskland, men at der lige kommer flere nogenlunde samtidig. Det ser underligt ud, siger han.

Men er det ikke den samme ulv, der er blevet spottet flere gange?

- Nej, det er det ikke. Det er almindeligt kendt, at der i hvert fald er set to. Ulvene er jo ikke ens i farverne, så man kan skelne dem fra hinanden, og man mener at have billeder af i hvert fald to forskellige, siger Robert Vestergaard Olsen.

Kan have gjort det af spænding

Hvis det er sandt, at det er mennesker, der har sat ulvene ud i den danske natur, så mener Robert Vestergaard Olsen, at de kan have gjort det for at skabe spænding.

- Der er nogen, der synes, at det er meget spændende med ulve i den danske natur. Jeg mener dog, at det har for store konsekvenser, siger han.

Foreningen Ulvefrit.dk har startet en underskriftindsamling for at få fjernet ulve fra den danske natur. Lørdag eftermiddag havde mere end 5.000 skrevet under.