Vidne: Politiet kørte drengen over

14-årig var ikke i flugtbilen, men stod på kørebanen, da han blev ramt, hævder vidne

Ulykkesstedet fredag morgen

Et vidne, som så politiet ankomme til den forulykkede flugtbil ved Mårslet natten til fredag, sår nu tvivl om politiets officielle forklaring.

Vidnet siger til JP Aarhus, at hun så den 14-årige stå på kørebanen ved siden af flugtbilen, da han blev ramt af politiets patruljevogn. Ifølge vidnet lå drengen delvist under politibilen, da hun og en anden beboer i huset kom ud.

Politiet udsendte tidligt fredag morgen en pressemeddelelse, der forklarer politiets rolle i dødsulykken. Her står der ikke noget om, at patruljevognen ramte direkte ind i den 14-årige.

Se hele politiets udtalelse i faktaboksen til højre.

Vidnet vil nu blive afhørt af statsadvokaten, skriver JP Århus. 

Den uredigerede pressemeddelelse udsendt af Østjyllands Politi fredag morgen kl. 06.11 og igen kl. 9.44:

'I nat kl. 0020 observerede en af politiets patruljebiler en personbil, der kørte ad Ringvej Syd i retning mod Oddervej. Observationen gjorde, at patruljen ville kontrollere fører og passager. 

Imidlertid satte personbilen farten kraftigt op, kørte i retning mod Oddervej, og inden patruljevognen fik vendt bilen, var personbilen ude af syne. 

Patruljen fortsatte mod Oddervej og kørte ad Oddervej mod syd. Ved Oddervej/Hørretvej kunne patruljen se en bil køre ad Hørretvej mod Mårslet. Bilen var på dette tidspunkt flere hundrede meter foran patruljebilen. 

Da patruljen kørte gennem en kurve på Hørretvej umiddelbart nord for Visbjergvej, lå der en personbil på taget på tværs af kørebanen.

Patruljen foretog opbremsning, men ramte den forulykkede personbil. Det må antages, at det er den samme personbil, som patruljen havde observeret tidligere.

Ved efterfølgende undersøgelse på stedet kunne det konstateres, at personbilens fører havde mistet herredømmet over bilen, der således var forulykket inden patruljebilen kom frem til stedet.

Der var 2 personer i bilen. En 17 årig mand fra Mårslet, pådrog sig flere overfladiske ikke livstruende kvæstelser og er indlagt på Århus Sygehus. Den anden en 14 årig mand fra Mårslet, afgik ved døden i forbindelse med færdselsuheldet.

Pårørende er underrettet.

Uheldet medførte grundet tidspunktet ingen trafikale problemer på stedet. 

Østjyllands Politi har ingen kommentarer til færdselsuheldet, der efterforskes ved Statsadvokaten.'