Video: Vikingeskibe fra 2017-åbning pryder nu Fregatten

De udsmykkede skibe, der var med til at markere åbningen af kulturhovedstaden, lokker nu folk til Ebeltoft

00:53

Hver onsdag i marts bliver lyset på Fregatten Jylland i Ebeltoft slukket, for at interesserede kan få de seks lanterne-skibe, som i denne tid holder til på skibet, at se i mørket. De udsmykkede vikingeskibe var en af højdepunkterne til åbningen af Aarhus 2017, og nu er de så en del af udstillingen på Fregatten Jylland.

De har fået en central rolle i udstillingen ’Vikingeskibene kommer’, hvor de står side om side med museets andre træskibe.

 

Under kulturhovedstadsåbningen i slutningen af januar blev skibene fragtet gennem Aarhus’ gader af en hel masse frivillige, og de blev ledsaget af smuk korsang fra flere af byens højhuse.

Nu er skibene så på Fregatten, og her er de med til at tiltrække mange gæster. Bare i vinterferien i uge 7 besøgte 3000 gæster skibet, og det tilskriver folkene bag Fregatten Jylland de flotte vikingeskibe.

Læs også Bedste vinterferie nogensinde: Østjyske museer jubler

- Det er en sanselig udstilling, som fortæller en historie i sammenhæng med vores egen. Folk får mulighed for at komme helt tæt på skibene, siger driftschef Bo Jessen Fogh Laursen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Vikingeskibene er bygget af et hold britiske kunstnere fra The Lantern Company.

Se billeder fra udstillingen på Fregatten Jylland i videoen øverst i artiklen.  

01:16

VIDEO: Se højdepunkterne fra åbningen af Aarhus 2017 her. 

Luk video