VIDEO: Varanen Chuck Norris sluger kanin på 30 sekunder

Komodovaranen i Randers Regnskov tygger på ingen måde sin mad grundigt, inden den ryger i maven. Se selv i videoen til denne artikel

01:00

Randers Regnskovs komodovaran er i den grad sulten, når den er sulten. I en video, som en af dyrepasserne har optaget, grovæder varanen en 2,5 kg tung kanin på cirka 30 sekunder.

Når først varanen, der går under navnet Chuck Norris, er kommet i gang med sit måltid, så går det stærkt. Og det er på ingen måde unormalt.

Man har her måtte hegne flere kirkegårde ind, fordi varanerne kan lugte sig frem til ligene, som de så graver op.

Kristian Sørensen, dyrepasser

- Når den i naturen finder noget at spise, skynder den sig at få byttet ned i en hulens fart, inden artsfælder kan nå at snuppe byttet, siger dyrepasser hos Randers Regnskov, Kristian Sørensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Tidligere har komodovaranen formået at spise et helt gedehoved med horn, og i et enkelt måltid kan den spise over 50 pct. af sin egen kropsvægt.

Graver lig op fra kirkegårde

- Faktisk har jeg set den spise så meget på én gang, at den ikke kunne røre jorden med benene, fortæller Kristian, der samtidig beroliger folk med, at varanen ikke bliver syg af at sluge så meget mad på én gang:

- Dens mavesyre kan nedbryde stort set alt. I naturen går komodovaraner ofte efter ådsler, og maven er så udviklet til at få alt gennem systemet.

01:05

I september fik verdens tungeste slange – den grønne anakonda – et nyt kuld unger i Randers Regnskov. Se det i videoen her. 

Luk video

Varanen lever primært på Komodo-øerne i Sydøstasien, og her kan det faktisk være en udfordring, at dyret er så altædende.

- Man har her måtte hegne flere kirkegårde ind, fordi varanerne kan lugte sig frem til ligene, som de så graver op, siger dyrepasseren.

Læs også Flere byræve i Aarhus: - De er naturens skraldemænd

Chuck Norris i Randers Regnskov får en kanin som den, han sluger på 30 sekunder i videoen, cirka hver 14. dag.

Navnet har varanen fået efter en Facebook-afstemning på regnskovens side.