VIDEO: Tester plejehjems-teknologi

Nyt testcenter med løfteløsninger for sundhedsfagligt personale blev vist frem i Skejby

01:55

1 af 2

Onsdag blev et nyt testcenter for teknologiske løsninger til blandt andet plejehjem og hospitaler indviet. I Skejby kan det sundhedsfaglige personale for fremtiden afprøve de nyeste løsninger indenfor sundhedsvæsenet, når det kommer til at løfte patienter eller ældre.

- De løsninger vi præsenterer i dag, og som vi i øvrigt har beskæftiget os med i mange år, det er løsninger der skaffer mere tid til omsorg i forbindelse med løfteforflytninger af mennesker i sundhedsvæsenet, Carsten Guldmann, adm. direktør i Guldmann, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Løfteteknologi hjælper personale

Det er virksomheden Guldmann, Danmarks førende producent af blandt andet loftlifte, der står bag centret. Formålet med løfteløsningerne er at gøre patienter eller ældre mere trygge og komfortable. Derudover vil det også hjælpe sundhedspersonalet. I nogle arbejdssituationer vil liftene endda gøre personalet i stand til at klare løfteopgaver på egen hånd.

- Det skulle gerne betyde, at de får en lettere arbejdsdag, og at de kan gøre deres arbejde lidt hurtigere og dermed kan spare noget tid, siger Carsten Guldmann.

Det nye velfærdsteknologiske testcenter består blandt andet af en intensiv stue, et bud på fremtidens plejebolig og et operationsrum.

I videoen øverst kan du se og høre om, hvordan liftene fungerer og gør løftearbejdet nemmere og mere sikkert.