VIDEO: Seje jernmænd svedte i sensommervarme

Der var smil og højt humør langs ruten under stor triatlon-konkurrence i Aarhus

01:45

Mens andre nød sensommervarmen på terrassen, valgte flere hundrede motionister lørdag at begive sig ud på en strabadserende svømme-, cykle- og løbetur i og omkring Aarhus.

Under KMD Ironman lagde deltagerne ud med at svømme 1.500 meter i Aarhus Bugt, hvorefter deltagerne begav sig ud på en 40 kilometer lang cykeltur i skovene syd for Aarhus. Konkurrencen, der blev afviklet i 25 graders varme, sluttede med en løbetur på 10 kilometer.

Tidligere på dagen var det også muligt at deltage i en kortere udgave af det aarhusianske triatlon. Her skulle de 450 deltagere svømme 400 meter, cykle 18 kilometer og løbe fire kilometer. 

Læs også Ironman i Aarhus: Sådan påvirker det trafikken

Ifølge overdommer ved KMD Ironman Nickolai Thoms var stemningen i top under begge konkurrencer.

Smilene blev ikke mindre brede af, at solen skinnede, og at der langs ruten var masser af venner og familie til at heppe på deltagerne.

- Deltagerne er i godt humør og er glade og positive. Der er et godt stævneflow. Som overdommer er jeg godt tilfreds med dagens forløb indtil videre, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

KMD Ironman i Aarhus strækker sig over flere dage. I går, fredag, var det også muligt at svømme, cykle og løbe på en kortere distance end den, deltagerne blev sendt ud på lørdag eftermiddag

Weekendens arrangement betød, at en række veje i det sydlige Aarhus var spærret af, ligesom der flere steder var omkørsler for trafikanterne.

Se en video fra ironman-konkurrencerne i Aarhus øverst i artiklen.