Video: Så er der kommet lys på skateparken i Galten

Via crowdfunding blev en stor flot skatepark skabt i Galten, og nu er der så også kommet lys op ved parken

00:40

Onsdag aften kom der lys over Galten og byens nye skatepark. Den har været særdeles velbesøgt, siden den stod færdig for nogle måneder siden, og nu kan den så også bruges i aftentimerne.

Et væld af lokale børn og unge var onsdag mødt op for at bruge banen som de første i aftentimerne, og der var både glæde hos dem og de andre fremmødte over parken og det nye lys.

- Den er det bedste initiativ længe, den kunne simpelthen ikke være bedre eller flottere, siger Anker Rasmussen fra Galten.

Læs også Galten Skatepark har set lyset i crowdfunding

Han forestiller sig, at alle områdets unge nu kommer til at bruge parken i endnu højere grad end tidligere.

- Den har kun været god for os Galten-borgere, lyder det fra ham.

Skateparken blev en realitet gennem crowdfunding fra de lokale, der hver især gav alt fra 20 kr. til 10.000 kr. til projektet. På den måde blev 40.000 kr. indsamlet på blot halvanden måned. Samtidig lykkedes det at lande en samarbejdsaftale med Aura Energi om lyset.

Læs også Forstad vokser for hurtigt: Fodboldbørn kan kun træne i 30 min

- Med lyset, der giver 40 lux fordelt på hele parken, får vi udvidet åbningstiden samtidig med, at vi styrker sikkerheden og skaber trygge rammer for børn og unge i Skateparken, siger initiativtager og formand for skateudvalget, Claus Hvass.

Der er taget højde for, at der ikke opstår lysforurening på banen. Det sikres ved, at lyset koncentreres på selv banen og ikke udenfor. Lyset tændes og slukkes ikke pludseligt. Sensorstyret automatik sørger for, at der tændes og slukkes langsomt over ca. 15 sekunder. Denne teknik modvirker et pludseligt kraftigt lys, der kan virke generende. Automatikken slukker lyset, når der efter en periode ikke er bevægelser på anlægget.

Du kan se klip fra tændingen af lyset i videoen øverst på siden. Den er optaget af Palle Hansen.