VIDEO: Nu bliver busskure på Klostertorvet i Aarhus fjernet

Onsdag blev de sidste busskure på Klostertorvet i Aarhus fjernet. Busskurene har været tilholdssted for en gruppe af byens udsatte borgere

Gennem efterhånden mange år har der været problemer ved Klostertorvet i det centrale Aarhus, hvor især mange udsatte og hjemløse har skabt utryghed. 

Derfor besluttede kommunen i sidste uge at fjerne de fire busskure ved torvet i et forsøg på at få de udsatte til at opholde sig andre steder i byen. Onsdag aften blev de sidste busskure på Klostertorvet så fjernet. 

De forretningsdrivende i området mener, at det markante tiltag er nødvendigt.

- Jeg vil understrege at vi på Klostertorvet hjertens gerne tager vores andel af byens diversitet. Men Klostertorvet kan ikke, som det har gjort de sidste par år, rumme mere eller mindre hele byens klientel af socialt udsatte, så der må gøres noget nu, siger Claus Høj Broberg, der er restauratør hos Canblau og talsmand for de erhvervsdrivende på Klostertorvet. 

VIDEO: For at øge trygheden på torvet, er de handlende også gået sammen om hyre vagter til at patruljere i området. Se mere i indslaget her. 

Nødvendigt at fjerne busskure 

Da beslutningen blev taget i sidste uge, fortalte rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), at det er en nødvendighed at fjerne busskurene. 

- For mig er det vigtigt at lytte til de handlende på Klostertorvet, og de har gjort det meget klart, at de er frustrerede over den nuværende situation. Med de øvrige forandringer på torvet har vi nu en oplagt mulighed for at forsøge at normalisere forholdene på torvet, sagde Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Han var samtidig bevidst om, at forholdene for buspassagerene bliver forringet.

- Men det er desværre nødvendigt at handle for at løse den anspændte situation i området. Det er en sag med mange holdninger, og derfor er der også i første omgang tale om et forsøg, som forhåbentligt giver os værdifulde erfaringer, sagde han.

Nu er busskurene blevet kørt på depot på ubestemt tid, men som minimum frem til efteråret, hvor der så vil blive evalueret på forsøget.

s6qt8t43fs2c2nt6h20201201121714

playSygeplejerske går på arbejde med ondt i maven – nu er der hjælp på vej

brændeovn

play Ny lov på plads: Gamle brændeovne skal skiftes eller skrottes ved boligkøb

Heunicke

Heunicke får en politisk næse for minksag

dankort betaling køb købe køber

'Det er Mogens fra Danske Bank' Politiet beder pårørende advare ældre

20201203-124325-L-1920x1279we

Her er det store åbne spørgsmål efter dagens minksamråd: - Det er jo et mysterium, siger analytiker

pakker

playØstjyske pakkeshops bugner: - Det er gået helt amok efter Black Friday