VIDEO: Mistanke om påsat brand på skole

Der er trist stemning på Norddjurs Friskole, efter at det tirsdag aften brændte på skolen med store skader til følge

00:17

Folkene på Norddjurs Friskole i Grenaa er ved at være godt trætte af hærværk på skolens områder. Tirsdag aften ved 18-tiden skete så de hidtil største ødelæggelser, da en brand raserede et cykelskur og affaldscontainere.

- Vi holdt møde på skolen, da forældre alarmerede os om, at der var ild i vores affaldscontainere, og vindretningen betød så, at flammerne fik fat i et cykelskur også, siger skoleleder Dorte Albæk til TV2 ØSTJYLLAND.

01:33

I oktober fortalte vi, at blandt andet Norddjurs Friskole især i ferierne udsættes for hærværk. Se mere her. 

Luk video

Tidligere har hun fortalt om biler der kørte ræs på boldbanerne, hærværk ved en bålhytte og forsøg på ildspåsættelse selvsamme sted, som det nu lykkes at sætte ild til.

Det bekymrer mig meget, at folk kan finde på at sætte ild på containeren, når det var tydeligt at se, vi var personer til stede på skolen.

Dorte Albæk, skoleleder

- Det bekymrer mig meget, at folk kan finde på at sætte ild på containeren, når det var tydeligt at se, vi var personer til stede på skolen. Det bliver mere alvorligt, siger skolelederen.

Legeplads også i fare

Hun og flere andre ansatte holdt altså nemlig møde på skolen og forsøgte med begrænset held at minimere skaderne.

- Containere, et særligt affaldssorterings-system og cykelskuret er totalt udbrændt, og det var lige ved at gå udover en legeplads også, fortæller Dorte Albæk.

Læs også Hel bydel udsat for graffiti: Så trist at jeg kunne græde

Fra brandfolkene og politiet på stedet tirsdag aften lød det ifølge skolelederen, at meget kunne tyde på, at der er tale om en påsat brand.

- Det så de spor efter, da branden var slukket. Vi venter nu på, at skadeservice-firmaet kommer ud og rydder op. For de sidste rester skal rives ned, inden det hele vælter sammen, siger hun.

01:32

Tirsdag aften brændte det også i det historiske Ridehuset i Aarhus. Se video derfra her. 

Luk video

Fra kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Jakob Christiansen, lyder det i dag til TV2 ØSTJYLLAND, at det ikke kan afvises, at branden var påsat.

Har du oplysninger i sagen hører politiet gerne fra dig på tlf. 114. 

Skolelederen Dorte Albæk optog selv noget af branden, som du kan se øverst på siden.