VIDEO: "Mis World" bor i Skanderborg

I Holland blev der i efteråret afholdt en konkurrence om at finde verdens smukkeste kat. Den titel løb en kat fra Skanderborg afsted med.

03:17

Verdens smukkeste kat er blevet kåret i Holland og så er den fra Skanderborg! Det blev nemlig den østjyske kat, Wimmerhales Blue Vixen, der løb med titlen i år.

Der findes ikke kun skønhedskonkurrencer for mennesker. Hvis man har knurhår, kløer, og kan sige "miav", så kan man altså også få en pokal og en titel som verdens smukkeste. Det blev virkeligheden for den treårige skanderborgensiske hunkat, der på kongelig vis bærer et langt navn, nemlig: Wimmerhales Blue Vixen.

Da Vixens navn blev råbt op, fattede jeg det ikke helt. Jeg tror bare, at jeg fik manøvreret mig op på scenen og fik taget imod pokaler og stod med katten.

Margit Thomsen, katteejer

Den var med i den yderst prestigefyldte konkurrence inden for katteverdenen, FIFes World Show 2017, der hvert år bliver afholdt forskellige steder i verden. Denne gang blev konkurrencen afholdt i Holland, og nu kan Wimmerhales Blue Vixen prale af at bære titlen som verdens smukkeste kat. Katten tilhører racen abyssinier, som har rødder tilbage til det gamle Ægypten, hvor den var at finde blandt faraoerne.

Vixens forfædre var  i hænderne på faraoer

Lange, slanke, elegante ben, et lille hoved og lange, fremstående ører er noget af det, som kendetegner racen. Wimmerhales Blue Vixen har det, der hedder en "blå pels", og den bor i Skanderborg sammen med sin ejer, Margit Thomsen, hvis største interesse er at opdrætte og udstille denne slags katterace. En interesse hun har plejet gennem 20 år.

- Da Vixens navn blev råbt op, fattede jeg det ikke helt. Jeg tror bare, at jeg fik manøvreret mig op på scenen og fik taget imod pokaler og stod med katten. Jeg havde lyst til at nive mig i armen for at finde ud af, om det var en drøm, eller om det var virkelighed, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Laver din hund nok? Ny måler kan give dig svaret

Wimmerhales Blue Vixen vandt titlen som verdens smukkeste kat inden for abyssinier-racen i kategori 4, som dækker over kastrerede, korthårede, slanke katte. 1700 katte fra hele verden kæmpede om at få en titel, men det var altså kun fire katte, der løb afsted med én. Heriblandt Wimmerhales Blue Vixen.

Foder, børster og shampoo giver plads til en sejr

- Det er noget af det ypperste, man kan opnå inden for katteudstilling. Jeg sammenligner det lidt med sportsstjernerne, der vinder verdensmesterskaber. Jeg tror, det er lidt af den samme følelse, jeg har, siger hun.

Jeg har før købt noget foder, som, jeg syntes, gjorde, at håret strittede noget mere, så det skulle jeg jo skifte ud med noget andet kvalitetsfoder.

Margit Thomsen, katteejer

Selvom hun sammenligner konkurrencen med sportsstjernernes verdensmesterskaber, understreger hun dog, at man ikke kan træne kattene op på samme måde, som man træner sig op til alt andet. Men hun bruger tid og penge på at finde det helt rette foder, shampoo og hårbørste.

- Jeg har før købt noget foder, som, jeg syntes, gjorde, at håret strittede noget mere, så det skulle jeg jo skifte ud med noget andet kvalitetsfoder. På samme måde har jeg haft forskellige oplevelser med forskellige shampooer. På den måde kan man "træne" katten op til mesterskabet, siger hun.

Det koster flere tusinde kroner for en abyssinier

Hvis man vil eje en kat af racen abyssinier, skal man som oftest af med flere tusinde kroner. Det var det, hun gav for Wimmerhales Blue Vixen, og som hun også kræver af andre, hvis de vil købe en af hendes killinger. Hun ejer 15 katte, og det har ikke været billigt. Præcis hvor mange penge, hun har brugt og stadig bruger på dem, ved hun dog ikke.

- Og det tror jeg heller ikke, at jeg vil vide, for det koster jo en hel del, siger hun grinende.

Læs også John hjælper folks kæledyr hjem på fuld tid

Det var slet ikke meningen til at starte med, at hun ville erhverve sig hele 15 katte. Som opdrætter er det naturligt kun at beholde de katte, der har de bedste gener. Men efter at have kælet om dem i så lang tid, knytter hun hurtigt et bånd, som er svært at bryde.

- Jeg falder jo så hurtigt for dem, så jeg kan ikke skille mig af med dem igen, siger hun.

Se videoen med Wimmerhales Blue Vixen og Birgit Thomsen øverst på siden.