Video er det nye sort: Sofie skal sælge sig selv på 30 sekunder

Danmarks største karriere- og jobmesse blev onsdag afholdt i Aarhus. Et af indsparkene var et tilbud om at lave et video-CV

02:06

Nu er det ikke længere nok at kunne skrive en blændende jobansøgning eller at have gode karakterer på eksamenspapirerne.

Når drømmejobbet skal i hus, er det i dag også en fordel at kunne sælge sig selv på video.

Det var et af budskaderne på årets karriere- og jobmesse Karrieredagene, som i dag, onsdag, blev afholdt i Aarhus. 

Læs også P-vagter får ny titel: Kan hjælpe med andet end parkering

Her havde fagforeningen CA Karrierepartner og A-kasse opstillet en stand med et videokamera, hvor interesserede kunne få lov til at filme deres eget levende CV eller ansøgning. 

Den mulighed kunne Sofie Andersen ikke gå glip af. Hun er for nyligt vendt tilbage til Aarhus efter halvandet på den danske ambassade i Beijing i Kina.

- Hvis det her er det nye, så prøver jeg det af, fortæller hun til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Jeg synes, det var helt vildt grænseoverskridende.

Sofie Andersen, studerende

Vant til at eksperimentere

Sofie Andersen studerer Public Management and Social Development og skal ud og have et studenterjob, inden hun til september har færdiggjort sin uddannelse.

Tidligere har hun forsøgt sig med anderledes og skæve forsøg på at lave et CV for at skille sig ud. I dagens video-stand var udfordringen så at sælge sig selv bedst muligt på bare 30 sekunder foran et kamera.

- Jeg synes, det var helt vildt grænseoverskridende, siger hun efter at have trådt ud af fotoboksen og lysets skær, siger Sofie Andersen.

Karriererådgiver Pia Heil Rasmussen tror på, at video-CV'et kan gøre gavn.

Ifølge CA Karrierepartner og A-kasse foretrækker 10-15 procent af danske virksomheder at modtage et video-CV. 

- Det giver lidt ekstra spræl og krydderi til din profil. Det viser, at du tør vove pelsen, siger karriererådgiver Pia Heil Rasmussen.

Mere personlighed

En af de virksomheder, som er fortaler for det levende CV, er Dansk Supermarked. Ifølge senior HR specialist Sarah Øgaard Olsen kan video-præsentationerne være med til at vise ansøgernes personlighed og gør, at virksomheden nogle gange får øje på anderledes kandidater.

- Det giver os mulighed for at se, hvad det er for en person der gemmer sig bag ansøgningen, siger hun.

Læs også Klejnsmeden Bjarki spiser håndværkere med lasagne

Selvom det var grænseoverskridende at skulle sælge sig selv på video, så håber Sofie Andersen fra Aarhus, at video-CV'et blev godt. Det skal hendes familie og venner nu være med til at bedømme. Og om det fører job med sig. Ja, det håber hun. 

- Jeg tænker, at man måske kan få lov til at stå lidt forrest i køen, når der er kandidater til et job. Drømmejobbet forhåbentlig, siger Sofie Andersen. 

Du kan komme med Sofie Andersen en tur i videoboksen i tv-indslaget øverst i artiklen.