VIDEO: De her børn er mere morgenfriske end de fleste

150 skoleelever fra Randers spiller fodbold hver morgen hele året rundt, og flere har lyst til det

01:36

I videoen kan du se, hvordan eleverne bliver undervist i fodbold, selvom der er sne udenfor.

Imens andre mennesker sidder og spiser morgenmad eller er midt i at børste tænder, løber 150 folkeskoleelever fra Randers frivilligt rundt i al slags vejr og spiller fodbold.

De går på en særlig fodboldlinje, der går fra 6. klasse til 3.g.

- Man bevæger sig og får varmen, og jeg vil gerne spille fodbold, så det er det værd at spille, selvom der er koldt, siger Annika Sofie Herame, der går i 7. klasse på Vestervangsskolen.

Annika Sofie Herame fra 7.F på Vestervangsskolen står glædeligt tidligt op for at spille fodbold.

Undervisningen foregår for de yngste elever om morgenen inden skoletid, og de ældste elever spiller både morgen og eftermiddag.

I alt spiller de mellem to og fire timer om ugen.

- Vi forsøger hele tiden at lave træningen spændende, siger John Witting, der er leder af fodboldlinjen i Randers, der oplever større og større interesse.

For alle niveauer

De tre skoler, der tilbyder en fodbollinje, arbejder sammen med den lokale idrætsforening, Randers FC, Randers Ungdomsskole og Tradium.

Udover fodboldteknik bliver eleverne undervist i anatomi, fysiologi, sund kost og fedme, og de ældste elever kan også få en træneruddannelse.

Det er sjovt at være sammen med vennerne og være mere social.

Frederik Ulbjerg Toft Nielsen, elev, fodboldlinjen

- Det er sjovt og udfordrende, og jeg vil gerne blive god til fodbold, og det føler jeg, at jeg bliver her, siger Annika Sofie Herame, der har spillet fodbold i klub i seks år.

- Det er sjovt at være sammen med vennerne og være mere social, siger Frederik Ulbjerg Toft Nielsen, der går i 7. klasse på Vestervangsskolen.

Leder af fodboldlinjen, John Witting, håber, at de kan udvide konceptet til andre skoler. 

Læs også Fodboldklub på plejehjem for at få tilskuere