Viceværtsvold er bekæmpet

Boligforening nomineret til pris

Overfusninger og chikane var nær blevet hverdag for viceværter og rengøringsfolk i opgangene i boligforeningen, Boligkontoret i Aarhus.

Vold, trusler, overfusninger og mobning mod trappevaskere og viceværter.

Det var for to år siden ved at blive hverdag for boligfunktionærer ansat i boligforeningen, Boligkontoret Aarhus.

Men siden har boligforeningen iværksat både en nul-tolerance politik overfor chikane og vold mod deres ansatte. Desuden fik chikanerende beboere i første omgang en advarsel og blev efterfølgende opsagt af deres lejemål, hvis de fortsatte. Og det ser nu ud til at have virket.

- Vi har reduceret antallet af tilfælde til en fjerdedel, så det har haft en meget tydelig effekt, siger Morten Homann, der er direktør i Boligkontoret til TV2 | ØSTJYLLAND.

Konflikthåndtering

Udover nultolerance og risiko for beboerne for at blive smidt ud, så har omkring 150 ansatte været på kursus i at løse en konflikt, når den opstår.

- Funktionærerne oplever, at de nu kan håndtere en situation, som før eskalerede. Det har betydet et stort løft blandt de ansatte. Der er en fælles holdning om, at mobning og trusler er noget, taler vi om, det løser vi sammen og det skal man ikke gå alene med. Og det kan vi både måle og høre, når vi taler med medarbejderne, har en betydning, siger Morten Homann. 

Indstillet til arbejdsmiljøpris

Arbejdet i boligforeningen har ikke bare båret frugt for de ansattes ve og vel. Det har nu også affødt en nominering til Arbejdsmiljøprisen.

Arbejdsmiljøprisen uddeles hvert år af Arbejdsmiljørådet i samarbejde med LO, DA, FTF og DI.

- Det er vi da stolte over - og så må vi bare håbe, at vi går hele vejen, siger direktøren.

Arbejdsmiljøprisens endelige vinder findes 26. november på Axelborg i København.