Viceborgmester melder sin kommune til Arbejdstilsynet

Skandalesag får Marc Perera Christensen, 2. viceborgmester i Aarhus, til at melde kommunen til Arbejdstilsynet for overtrædelse af arbejdsmiljøloven

Der er sket store og alvorlige brud på det psykiske arbejdsmiljø i Aarhus Kommune. 

Det mener byrådsmedlem Marc Perera Christensen (K), der nu melder kommunen til Arbejdstilsynet for overtrædelse af arbejdsmiljøloven.

Konkret er det ledelsen i afdelingerne ”Natur og Vej Service” og ”Center for Byens anvendelse”, som er meldt til Arbejdstilsynet.

Det er de to afdelinger, som Claus Pedersen tidligere har været chef for. Han blev fyret af kommunen i november efter en stribe artikler i Århus Stiftstidende, hvor der blev sået tvivl om hans dispositioner og dømmekraft.

Onsdag er sagen blevet optrappet. Claus Pedersen er bortvist, og kommunen har i samme forbindelse revet hans fratrædelsesaftale til 1,4 millioner kroner i stykker og stoppet udbetalingen af løn.

Det sker efter nye afsløringer i den undersøgelse, der foregår i øjeblikket. 

Læs også Kommunal topchef bortvises: Millionaftale rives i stykker

Marc Perera Christensen mener, det er afgørende, at der kommer uvildige øjne på sagen.

- Anmeldelsen er foretaget med bagrund i de versende sager og den dybe bekymring, der er for det generelle arbejdsmiljø i netop disse afdelinger. Igennem en længere periode har der været fokus på de pågældende afdelinger. Fokus har i høj grad været på de økonomiske forhold i afdelingen, omgåelse af udbudsregler og regulært frås, siger Marc Perera Christensen i en pressemeddelelse.

Han mener, der er grundlag for at tro, at der - derudover - er "dybt alvorlige problemer", som der skal tages hånd om. Han peger blandt andet på, hvordan arbejdsmiljøet i de to afdelinger er blevet beskrevet i pressen.

Marc Perera Christensen fortæller, at anmeldelsen sker efter dialog med Arbejdstilsynet.