- Vi vil tale, ikke have gaver

Eks-misbrugere tror ikke på gavekort

02:19

1 af 2

Aarhus og Silkeborg Kommune skal blive bedre til at hjælpe unge mellem 15 og 25 år fri af stofferne.

Derfor har socialminister Manu Sareen (R) afsat 26 millioner kroner til et nyt forsøgsprojekt, fordi gode erfaringer fra blandt andet USA får ham til at tro på, at blandt andet værdikuponer kan være med til at gøre flere danske unge stoffrie.

Et af de nye initiativer er, at unge misbrugere blandt andet vil blive belønnet med tøjgavekort eller biografture, hvis de gennemfører at møde op til behandling.

TV 2 | ØSTJYLLAND har mødt Jonas Damgaard Andersen og Robin Emil Vilkens fra Silkeborg. Ud over at de går på samme skole, har de også en anden ting til fælles. De er nemlig begge på vej ud af et misbrug.

De har begge gennem flere år været i behandling på Rusmiddelcenter Silkeborg, hvor de gennem samtaler får hjælp til at komme ud af deres misbrug.

Jonas Damgaard Andersen og Robin Emil Vilkens hilser ideen om lokkemad velkommen, men tvivler på, at det vil få en afgørende betydning.

- Jeg tror ikke på, at det hjælper med præmier. Jeg tror mere på, at det hjælper at tal om det, fordi mange misbrugere jo har det ad helvedes til, siger Jonas Damgaard Andersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Forsøgsprojektet er en del af regeringens stofmisbrugspakke og skal løbe fra september 2014 og frem til 2018.

Se mere i indslaget øverst på siden.