- Vi vil involvere mennesker

Alternativet inviterede i dag til politisk laboratorium

02:57

1 af 2

Alternativet inviterede i dag til politisk laboratorium i Aarhus. Her kunne vælgerne møde flere af partiets kandidater - og ikke mindst komme med input og gode idéer til partiets partiprogram.

- Vi opfatter vores partiprogram som et dynamisk stykke papir. Når vi laver det her politiske laboratorium, så er det jo for at involvere mennesker og inddrage folk, så de har en reel medindflydelse på hvad det er for en politik, vi har. Det vil sige, det kan jo godt blive ændret løbende, siger Josephine Fock, som er spidskandidat i Østjyllands Storkreds.

Betyder det, at I kan finde på at lave kovendinger?

- Nej - eller ja, altså, det kommer jo an på vores medlemmer, vil jeg sige. Men igen så tror jeg, at vores værdikoncept er så stort et fundament i vores parti, så det vil undre mig, hvis der pludselig kom en hel anden type vælgere eller medlemmer ind i Alternativet, fortsætter hun.

Under dagens laboratorium blev der diskuteret fred og forsvarspolitik. Næste gang vil det været en nyt emne, der skal vendes og drejes.

- Politik handler jo om at involvere mennesker, og der tror jeg, at vi er kommet alt, alt for langt væk fra alle os almindelige borgere i dag. Jeg føler mig i hvert fald ret langt væk fra Christiansborg - og det vil vi gerne gøre op med. Vi vil gerne involvere mennesker. Vi skal have glæden, lysten og engagementet tilbage i befolkningen i forhold til at involvere sig i politik, siger Josephine Fock.

Alternativet mangler stadig 3.500 vælgertilkendegivelser for at kunne stille op som parti til Folketinget.

Se et længere interview med Josephine Fock i videoen øverst - og se mere om dagens laboratorium i nyheder kl. 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.