Vi sviner på strandene

Århusianerne er ualmindeligt dårlige til at rydde op efter sig, når de har boltret sig i bølgen blå, melder Friluftsrådet.

- Vi oplever en hel del hærværk. Folk brænder flagstangen med det blå flag af, de smadrer oplysningstavlerne, ødelægger redningsposten og undlader at rydde op efter sig - smider cigaretskod og den slags i sandet. Kommunen har en kæmpe opgave med at rydde op efter strandgæsterne, siger Blå Flag-konsulent Helen Witt-Qvist til Urban.

I Århus har kommunen travlt med at rydde op efter strandgæster på bl.a. Den Permanente, Moesgaard Strand og fra Tangkrogen og syd på.

- Det har været eskalerende de sidste to-tre år. Folk er nogle kæmpe svin. Vi taler 70-80 sorte plastiksække, ud over hvad der kan være i skraldespandene på en strand som Moesgaard Strand, siger afdelingsleder Flemming Christiansen fra Natur- og Vejservice i Århus Kommune til Urban.

Særligt slemme er engangsgrillene, som folk hygger sig ved omkring aftentid. De glødende kul kan sætte brand i skraldespandene, så mange lader grillene stå i sandet eller græsset, hvor de brænder huller.