- Vi skal være kyniske

AGFs Daniel Christensen om pokalkamp

Daniel Christensen skiftede i sommer til AGF fra Sønderjyske. Foto: Ole Nielsen

Tirsdag aften møder AGF i pokalturneringen Sønderjyske på hjemmebanen i Aarhus.

Her skal AGFs Daniel Christensen spille mod sine tidligere holdkammerater fra Haderslev, der til daglig spiller i Superligaen.

- Vi skal have vores spil til at fungere, som det har gjort fint i de sidste par kampe, selv om vi ikke har vundet. Vi skal være opmærksomme på, at de er meget kompakte. De spiller som mange af de hold, vi har mødt - på omstillinger og med en meget stram organisation. Vi skal være kyniske. Vi har i de seneste kampe spillet os frem til mange chancer. Vi skal være kyniske fremme i deres felt, og så skal vi i den grad også lukke af i den anden ende. Vi må ikke lade dem løbe fra os. Det ligger helt fast, siger Daniel Christensen, der er fast mand på AGFs venstreback, til klubbens hjemmeside.

SE: AGF skal solidt tilbage

Han har stor respekt for sønderjyderne, som år efter år bliver spået til at rykke ud af Superligaen, men alligevel formår at spille sig i sikkerhed.

- Det er meget specielt, og det er svært at forklare. Det er en holdånd, og det er en viden om, hvad det gælder, når man ligger, hvor man gør. Man er klar over, at man ikke er et hold med et kæmpe budget og med store stjerner. Der er et virkelig godt sammenhold og et godt kammeratskab. Det bærer rigtig meget dernede, siger Daniel Christensen, der spillede tre sæsoner for Sønderjyske.

Han fortsætter:

- Man træner også på en lidt speciel måde. Det er fysik betonet, og det er også derfor, de kan blive ved på den måde, som de gør. De kan hele tiden komme igen, selv når det ser sortest ud. Lige pludselig dukker man op igen. I nogle sæsoner har de måske tabt seks-syv kampe i træk, og så præsterer man alligevel. Og pludselig redder man sig til slut. Det er en speciel ånd, der er dernede.

Daniel Christensen mener, at det er en kultur, som man også kan lære af i Aarhus.

- Ja, absolut. I Sønderjyske er man bevidst om, at man ikke nødvendigvis er et hold, der skal kæmpe om pladser i Europa. Jo, det er bestemt noget, man kan lære af - også i AGF, siger han.

SE: Fremad rykker kamp til Herning

Kampen Mellem AGF og Sønderjyske spilles på NRGi Park i Aarhus tirsdag aften klokken 20.30.

Tirsdag aften skal Silkeborg IF og Aarhus Fremad også i aktion i pokalturneringen.

Silkeborgenserne skal en tur til Sjælland for at møde Rødovre, mens aarhusianerne fra Riisvangen skal møde duksene fra FC Midtjylland i Herning. Begge kampe spilles klokken 18.00.

Randers FC og AC Horsens er også videre i pokalturneringen, men begge hold skal først i kamp onsdag. Her møder Randers FC ude Lyngby, mens AC Horsens hjemme skal i kamp mod Esbjerg fB.