- Vi skal skabe vækst sammen

Politikere og erhvervsliv til topmøde

02:23

1 af 2

225 politikere, erhvervsfolk og repræsentanter fra uddannelsesinstitutioner er i dag samlet i København.

Sammen skal de forsøge at finde løsninger og skabe politisk opbakning omkring udviklingen i Østjylland.

Hvis man ser bort fra hovedstadsområdet, er Østjylland i øjeblikket det område i Danmark, hvor der er størst vækst i beskæftigelsen.

Formålet med mødet er at skabe og opretholde vækst og beskæftigelse. Et af punkterne på dagsordnenen er infrastruktur. Her vil de østjyske borgmestre og virksomheder slå et slag for, at blandt andet motorvejen E45 udbygges, så der kan blive etableret et tredje spor.

De østjyske borgmestre har flere gange efterlyst hjælp fra folketingspolitikerne til at løse trængselsproblemerne. Et nødråb, de nu igen i dag forsøger sig med:

- Hvis vi skal kunne trække vækst og beskæftigelse, også for den resterende del af landet, så er vi nødt til at have nogle ordentlige rammebetingelser, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

På mødet skal politikere og erhvervsliv indgå en partnerskabsaftale, hvor de skriver under på, at de sammen vil arbejde for skabe bedre rammevilkår for virksomheder og borgere i Østjylland.

Udover de østjyske borgmestre deltager også 23 folketingspoltikere - deriblandt trafikordfører Kim Christiansen (DF) og transportordfører Kristrian Pihl Lorentzen (V).

Mødet i København skulle egentlig have foregået på Christiansborg, men på grund af det store antal tilmeldinger, blev det rykket til DGI-huset.

Det er Business Region Aarhus, som består af 11 østjyske kommuner, der står bag dagens møde.

Se mere om sagen i indslaget øverst på siden.