- Vi skal have succesoplevelser

Kim Poulsen er ny Silkeborg-træner

Mandag valgte Silkeborg IF at skifte ud på trænerposten efter et forfærdeligt efterår i Superligaen, hvor holdet i 17 forsøg ikke formåede at vinde en kamp.

Ud røg Jesper Sørensen, og ind er kommet Kim Poulsen.

Og de fodboldinteresserede i Østjylland kender formentlig til Kim Poulsen. Han har tidligere blandt andet været træner i Aarhus Fremad, AC Horsens og Randers Freja, ligesom han har stået i spidsen for en række klubber uden for Østjylland og blandt andet været landstræner for Tanzania og Singapores U18-hold.

Nu er turen så kommet til Silkeborg IF, og det glæder han sig til.

- Jeg føler mig godt klædt på til jobbet, og jeg glæder mig til at komme i gang med denne spændende rejse, siger 55-årige Kim Poulsen via en telefonforbindelse fra Thailand.

Se: Sørensen færdig i SIF

Rejsen han henviser til, kalder de Vision 2018 i Silkeborg. Den går ud på, at klubben skal satse på udvikling af egne talenter, og målet er sportslig succes sideløbende med økonomisk balance.

Rejsen sparkes i gang den 1. januar 2015, og det bliver uden sportschef Peder Knudsen, da klubben har valgt at sammenlægge stillingerne som sports- og talentchef. Et job der skal varetages af talentchef Jesper Stüker.

Siden foråret har Kim Poulsen arbejdet for FIFA, hvor han har rejst rundt i verden som instruktør for at afholder kurser for trænere i forskellige lande.

- Ved siden af det arbejde har jeg haft god tid til at følge med i Superligaen og i 1. Division, siger Kim Poulsen, der fortæller, at det først er for nyligt, at kontakten med Silkeborg IF opstod.

Succesoplevelser

- Min opgave er at kigge fremad og være en del af det, vi kalder Vision 2018, hvor vi under økonomisk ansvarlighed skal få de mange unge talenter i Silkeborg IF integreret og blive en del af truppen, siger Kim Poulsen.

Han fortsætter:

- Jeg kommer til klubben med friske øjne, og jeg glæder mig til at komme i gang med træningen, hvor vi skal fortsætte med at dygtiggøre os. Og så handler det om, at spillerne får nogle succesoplevelser, siger Kim Poulsen.

Silkeborg IF ligger på sidstepladsen i Superligaen med blot fire point efter 17 kampe.

Første sejr

- En succesoplevelser vil for eksempel være, at vi får den første sejr i Superligaen. Det er de her succesoplevelser, der skal være brændstof til at arbejde videre med tingene, siger Kim Poulsen og tilføjer, at for at få point i Superligaen, skal der være skarphed i felterne.

Det er netop et af de punkter, som Silkeborg IF har fået kritik for at have manglet. Og et hurtigt blik på tabellen afslører, at der kan være noget om snakken. Silkeborgenserne har kun scoret otte mål i efteråret og har i modsatte ende lukket 26 mål ind. Derfor har klubben den dårligste målscorer i Superligaen.

For Kim Poulsen handler det nu om at få lavet et godt spillemæssigt fundament under den nuværende økonomi. Det skal på sigt gøre, at Silkeborg IF kan etablere sig i Superligaen.

- Jeg arbejder med muligheder og løsninger. Og når man starter sådan en rejse, så er det vigtigt, at man sætter en kurs. Nogle gange kræver det omveje at komme frem til målet, siger Kim Poulsen og fortsætter:

- Det er vigtigt, at vi har en tro på, at vi kan udvikle os. Det bliver svært at overleve i Superligaen. Vi tager en kamp ad gangen, og vi skal bruge succesoplevelser til at komme videre.

Kim Poulsen begynder sit arbejde i klubben den 1. januar 2015, og han har skrevet under på en toårig kontrakt.

Kim Poulsens CV som træner

2012-14: Landstræner for Tanzania

2011-12: U17/U20-landstræner for Tanzania

2010-11: Cheftræner i FC Hjørring (1. div)

2007-10: Cheftræner i Næstved Boldklub (1. div)

2006-07: Cheftræner i Vejle Boldklub (Superliga)

2005: Cheftræner i Singapore Armed Forces FC (S-League)

2002-03: U18-landstræner for Singapore

2002: Cheftræner i Randers FC (1. div)

1999-2001: Cheftræner i Viborg FF (Superliga)

1999: AC Horsens (1. division)

1998-99: Aarhus Fremad (Superliga)

1996-98: AC Horsens (1. division)

1987-96: Aarhus Fremad (1. division - fem oprykninger)

Tirsdag kommer den ny fyrede Silkeborg-træner Jesper i Fodbold med Horup på TV 2 | ØSTJYLLAND klokken 19.50.