- Vi skal have fakta på bordet

Borgermøde om MRSA-bakterier i aften

01:36

1 af 2

Alle borgere i Odder Kommune er i aften inviteret til borgermøde om den berygtede svinebakterie MRSA.

Borgermødet er blevet arrangeret efter flere måneders debat, hvor der særligt har udspillet sig en kamp om ord i forbindelse med læserbreve i aviser.

Hvorfor MRSA-problematikken særligt er til debat i Odder, skyldes blandt andet, at kommunen har en stor andel af svinebønder.

For skinger tone

Ifølge formand for teknisk udvalg, Elvin J. Hansen (S) har debatten efterhånden nået et punkt, hvor der er opstået alt for stor splittelse blandt borgerene.

På aftenens møde vil repræsentanter fra Fødevarestyrelsen og Statens Seruminstitut informere om MRSA, smittefare og forebyggelse.

- Når debatten måske får en lidt skinger tone, er det vigtigt, at man får fakta på bordet, siger Elvin J. Hansen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ikke dem og os

Mødet er blandt andet stablet på benene efter, at der er floreret løbesedler i kommunen og fordi flere borgere udtrykker utryghed med situationen.

Elvin. J. Hansen håber derfor på stort fremmøde til borgermødet i aften:

- Det er ikke godt, hvis det er sådan, at man skal ud og sige "dem" og "os". Vi må ikke lege med dem, og de må ikke lege med os. Det, synes jeg, vil være en dårlig måde at leve på, siger Elvin J. Hansen.

Borgermødet foregår i hallen ved Egmonthøjskolen i Hou fra klokken 19.30 til 22.00.

Se et interview med Elvin J. Hansen, hvor han fortæller mere om baggrunden for mødet i videoen øverst på siden.