- Vi lytter til argumenterne

DF afviser, at skolelukninger ligger helt fast

08:02

1 af 2

Det ligger endnu ikke helt fast, hvordan de kommende ændringer på skoleområdet i Randers præcis skal se ud.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Folkepartis Frank Nørgaard. Dansk Folkeparti er sammen med Venstre og Socialdemokraterne de eneste partier, der bakker op om at lukke fem lokale folkeskoler.

Tilsammen udgør de dog et solidt flertal i byrådssalen, og derfor bliver lukningerne som udgangspunkt gennemført.

Ifølge Frank Nørgaard er det nødvendigt at lukke skoler for generelt at give folkeskolen i Randers et løft. Modsat Venstre og Socialdemokraterne åbner Dansk Folkeparti dog en dør på klem i forhold til, at der i den nuværende aftale kan ændres på de mere overordnede punkter.

Se: Politikerne vakler ikke

- Når man laver så store ændringer og sender det i høring i otte uger. Og når det giver så stor polemik i medierne, på Facebook og alle mulige andre steder, ja, så vil det være ren skindemokrati, hvis man ikke laver andet end en kommaændring. Den skal holde i mange år frem, siger Frank Nørgaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge Frank Nørgaard er det dog nødvendigt at lave radikale ændringer på folkeskoleområdet i Randers Kommune.

- Midlerne til folkeskolen er blevet færre og færre i de år, jeg har været med i kommunalpolitik. Og det vil det også blive i fremtiden. Med et faldende elevtal og et efterslæb på renovering, så er vi nødt til at gøre et eller andet, hvis eleverne skal have det bedst mulige tilbud fra folkeskolen i Randers.

Se et interview med Frank Nørgaard i videoen øverst i artiklen.