- Vi lukker ikke hele vinteren

Rederi indstiller færgerute op til flere måneder

Mols-Linien svarer nu igen, efter Børsen i dag bragte historien om, at rederiet har valgt at nedlægge færgedriften mellem Ebeltoft og Odden i vinterhalvåret.

Se: Ingen færge om vinteren

Ifølge TV 2 | ØSTJYLLANDs oplysninger vil nedlæggelsen af ruten ikke gælde hele vinteren. Sejladsen vil blive indstillet op til flere måneder hvert år, når færgen er på værft, lyder det fra Mols-Linien:

- Det er korrekt, at der ikke afgår færger til og fra Ebeltoft i 1. kvartal 2014, hvor vores tre hurtigfærger på skift skal i dok og have foretaget det årlige vedligeholdelsestjek. Men fra 31. marts sejler vi igen dagligt mellem Ebeltoft og Odden", siger Søren Jespersen, direktør i Mols-Linien.

Ruten mellem Ebeltoft og Odden vil derfor fortsat sejle nogle måneder hver vinter, men Mols-Linien kan ikke på forhånd fortælle hvilke.

Rederiet har valgt at drosle ned på ruten, fordi det er ikke er rentabelt at sejle ruten i hele vinterhalvåret på grund af færre passagerer.

- Som rederi er vi nødt til at tilpasse os markedsvilkårene. I sommerperioden er der rigtig mange kunder, der efterspørger billetter mellem Ebeltoft og Odden. Derfor har vi om sommeren flere daglige afgange mellem Ebeltoft og Odden. Men vi kan konstatere, at når sommerperioden er slut, så flytter efterspørgslen i stort omfang over på Aarhus-Odden ruten, og vores fartplan må nødvendigvis afspejle dette. Til syvende og sidst er det vores kunder, der bestemmer hvor og hvornår vi skal sejle, hvilket vi hele tiden forsøger at tilpasse os, siger direktør Søren Jespersen-

Mols-Linien garanterer, at færgen fra Ebeltoft igen vil sejle den 31. marts i år.