- Vi har ikke udvalgt ældre

Rektor afviser kritik fra fagforeninger

02:32

1 af 2

Kriteriet for de mange afskedigelser i forbindelse med den store sparerunde på Aarhus Universitet har været at sikre universitetet i fremtiden. Og alderen på de ansatte har ikke spillet nogen rolle i afskedigelserne.

Det garanterede Brian Bech Nielsen, der er rektor på Aarhus Universitet, da han blev interviewet tirsdag aften.

TV 2 | ØSTJYLLAND kan her til aften fortælle, at Aarhus Universitet har måske brudt loven, da man i en stor sparerunde for nylig fyrede næsten 130 medarbejdere. Universitetet kritiseres for bevidst at være gået efter de ældre ansatte, da man prikkede medarbejderne ud, og det er ulovligt.

128 medarbejdere på Aarhus Universitet er fyret i ledelsens bestræbelser på at rette op på et stort millionunderskud. Og langt de fleste af de medarbejdere, der er blevet fyret, er blandt de ældre ansatte.

Flere af fagforeningerne på universitetet har i dag været ude og sige, at deres tillidsrepræsentanter melder, at der kan være tale om, at flere medarbejdere er blevet afskediget alene på grund af deres alder. Men det bliver pure afvist.

- Der er blevet fremsat både overordnede og lokale kriterier for afskedigelserne, men én ting kan jeg garantere; alder er ikke indgået i de kriterier, siger Brian Bech Nielsen, der er rektor på Aarhus Universitet, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

HK afgør i løbet af de kommende uger, om sagerne sendes videre i det fagretslige system

Se mere i liveinterviewet øverst på siden.