- Vi har helt styr på Brøndby

Optimisme før gyserkamp

Historikken taler til AC Horsens' fordel forud for mandagens altafgørende skæbnekamp mod Brøndby.

Horsens-spillerne kunne i går på deres fridag sidde og bladre lidt i statistikkerne, som klart viser et Horsens-overtag, når det gælder københavnerne.

Alene de seneste tre kampe mod Brøndby hjemme på Casa Arena er endt med tre sejre og en samlet målscore på 7-1. Man skal bladre helt tilbage til 2008 for at finde Brøndbys seneste sejr i Horsens, som lød på 1-0.

Det vidner med andre ord om et Horsens-hold, der plejer at have krammet på Brøndby på eget græs, og det giver lidt mere medvind på vej ud af spillertunnellen.

- Statistik og tidligere kampe kan man generelt ikke bruge til så meget. Men i den tid jeg har været i Horsens, har vi generelt haft rigtig godt fat i Brøndby, og især på hjemmebane. Jeg vil da sige, at hvis jeg skulle vælge frit af modstandere fra Superligaen til den her sidste afgørende kamp, så ville Brøndby da helt klart være en af dem, jeg foretrak. Vi taber sjældent til dem, og de har generelt store problemer med vores spillestil, siger Horsens-anfører Martin Retov, der forventer at være sin lægskade kvit til morgendagens gyserkamp.

God grund til at tro på overlevelse

Blandt andre Horsens-spillere er statistikken blot med til at understrege, at der god grund til at tro på overlevelse i Superligaen.

- Der vil være mange, der mener, at Brøndby er favoritter, fordi de er inde i en god stime. Men som tallene også viser, så har vi haft godt styr på Brøndby. Jeg var med, da vi sidst vandt 2-0 over Brøndby, og den kamp understregede, at vi har det godt mod dem. Nu bliver det så en lidt anden kamp på mandag, fordi der står så meget på spil. Det bliver en sindssyg kamp, og jeg sidder allerede her og tripper for at komme i gang med de 90 minutter, fortæller Horsens' unge højre back, Alexander Juel Andersen.

En anderledes kamp

Bag ham kommer holdets yngste spiller, 20-årige Frederik Rønnow, til at stå i målet. Han har det også helt fint med, at det er Brøndby, der venter i den sidste og afgørende kamp.

- Vi har det på papiret rigtig godt mod Brøndby. Hvad vi kan bruge det til på mandag, er måske mere tvivlsomt. For det bliver en anderledes kamp, fordi den har så stor betydning for begge klubber. Men vi kommer ud til kampen med god moral og stor tro på en sejr. Mod Silkeborg og i de første 10 minutter mod Sønderjyske viste vi, at vi har et rigtig højt niveau. Rammer vi det niveau, så vinder vi også kampen, forklarer Frederik Rønnow.

Han er blandt de spillere, som ikke har prøvet den slags storkampe før, men det bekymrer ikke den unge målmand, der allerede er jagtet af adskillige skandinaviske og større europæiske klubber.

- Det betyder ingenting, at jeg ikke har prøvet det her pres før. Jeg går ud til kampen med et smil, for sjældent har der været så meget hype og bevågenhed omkring en kamp i Horsens. Det bliver spændende, siger Rønnow.