- Vi har dårlig trafikmoral

Cyklister og fodgængere er også dårlige trafikanter

06:16

1 af 2

Det er ikke kun de østjyske bilister, der blæser på færdselsloven. Fodgængere og cyklister opfører sig lige så dårligt i trafikken. Det mener forstanderen på Kalø Økologiske Landbrugsskole, Kim Qvist, der torsdag er gæst i programmet Markante Meninger.

- Jeg er forundret over, hvor mange fodgængere, jeg ser krydse vejen for rødt lys. Og hvad går de og kigger på imens? Mobiltelefonen, siger han.

Cyklister over alt

I en uge har TV 2 | ØSTJYLLAND bragt adskillige TV-indslag med eksempler på bilister, der ser stort på trafikkens spilleregler og kører over for rødt lys. Og det er et udtryk for en generel dårlig samfundsmoral, hvor alle er sig selv nærmest, mener Kim Qvist.

- Vi skal passe på ikke at skabe et billede af, at dem, der er farlige, ikke opfører sig ordentligt og er amoralske, er alle bilisterne. Prøv lige at gå forbi Føtex i Aarhus Midtby. Der kommer jo cyklister alle veje fra. Der mangler stort set bare, de kommer ovenfra, siger han.

Du se hele diskussionen i Markante Meninger, hvor Kim Qvist også løfter sløret for, hvad der kan få ham selv til at køre over for rødt. Og så fortæller dagens anden debattør, studievært Maria Arianfar, hvordan hun oplevede den østjyske trafik, da hun kom til Danmark fra sit fødeland, Iran. Det er på TV 2 | ØSTJYLAND kl. 18.20 og 21.20.